Un respectat medic a făcut infarct în timpul gărzii! Revolta colegilor: „Câți mai trebuie să murim?“

0
img_6277a.jpg

img_6277a.jpgUn medic a murit în timp în timpul serviciului de gardă la un centru de permanență din județul Bihor. Colegii bărbatului spun că după 14 ore de stat în tură, medicul în vârstă de 66 de ani a murit brusc. Din primele informaţii, medicul ar fi făcut infarct.

Cu o oră înainte de terminarea gărzii, un zgomot puternic s-a auzit din cabinetul medicului. Primul care a mers să vadă ce se întâmplă a fost asistentul acestuia, cel care a sunat la 112 și a început și manevrele de resuscitare. Nu s-a mai putut face nimic, fiind declarat decesul.

„Nu munca sau lipsa banilor omoară prematur un medic de familie în România. Ci lupta pentru respect, pentru recunoaștere, pentru puțin sprijin”, scriu colegii acestuia.

„Colegul Ștefan Quai, primul mf-ist din Bihor cu contract privat cu CAS (și-a amenajat spațiul din casă pentru cabinet medical pe vremea când toți lucrau încă în cabinetele de stat) s-a dus azi la ceruri.

Nu a mai apucat să iasă din garda efectuată la CP. Abia ieșise la pensie, mai făcea gărzi la CP pentru a fi încă activ. Se mutase din Oradea mai la sat pentru a fi mai liniștit și pentru a se putea ocupa mai mult de nepoți. Să-l ierte D-zeu și să-l odihnească!”, scrie dr. Livia Davidescu, citată de Mediafax.

„Alo! Ministerul Sănătății! Colegiul Medicilor… Nu credeți că deja s-a depășit orice limită? Cum ne apărați voi interesele, nouă, ca breaslă? Câți mai trebuie să murim? Deja nu mai putem rămâne pasivi la nenorociri ca aceasta!”, adaugă medicul din Craiova.

Sursa: www.observatorul.tv

img_5a64b.jpg

*Contactează Redacția Observatorulph.ro pe WhatsApp la: 0726.221.596

Publică aici opinia ta

Comentariul tău
Numele tău