PTQ0MCZoYXNoPTM2MDAyYzFiYTI1ZmVkMzMxOThkYmU4OGIxZDkyMGRj.thumb_49840.jpg

Un bărbat în vârstă de 32 de ani din orașul Vlăhița, județul Harghita, a fost reținut pentru 24 de ore, după ce a atacat cu toporul un polițist și apoi a încercat să fugă în pădure, transmite corespondentul MEDIAFAX. El va fi prezentat, joi, instanței, cu propunere de arestare preventivă.

Polițiștii din orașul Vlăhița, județul Harghita, au reținut, miercuri, un bărbat în vârstă de 32 de ani care a atacat un polițist cu un topor și apoi a încercat să fugă în pădure, însă a fost prins și imobilizat.

„La data de 05.06.2019, în jurul orei 10.00, un agent de poliţie din cadrul Poliţiei Oraşului Vlăhiţa, aflat în exercitarea atribuţiilor de serviciu pe raza de competenţă, a fost atacat cu un topor de un bărbat de 32 de ani, din comuna Căpâlnița, pe fondul unei atitudini agresive mai vechi a celui în cauză. Poliţistul s-a eschivat în faţa loviturii de topor, aceasta oprindu-se în poarta de acces a unui imobil, apoi l-a îndepărtat pe agresor şi a evitat folosirea armamentului din dotare, întrucât în imediata apropiere se aflau mai multe persoane, inclusiv copii”, a declarat Gheorghe Filip, purtătorul de cuvânt al IPJ Harghita.

Publicitate - continuă să navighezi
Continuă să citești

După acest incident, bărbatul s-a îndreptat, cu o căruţă, către o zonă împădurită. La fața locului s-a deplasat imediat o echipă operativă de la IPJ Harghita, care a început căutarea agresorului.

Bărbatul a fost găsit la liziera unei păduri, unde a fost imobilizat şi deposedat de toporul pe care îl avea asupra sa, iar apoi a fost condus la sediul Poliției, pentru continuarea cercetărilor.

„Iniţial, cazul a fost preluat de un procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Odorheiu Secuiesc, iar după stabilirea încadrării juridice în ultraj cu referire la infracțiunea de tentativă la omor calificat, dosarul a fost declinat Parchetului de pe lângă Tribunalul Harghita. În urma activităților de urmărire penală efectuate, procurorul de caz a dispus reținerea pe o perioadă de 24 ore a inculpatului”, a spus reprezentantul IPJ Harghita.

Bărbatul va fi prezentat, joi, instanței cu propunere de arestare preventivă.

sursa: digi24.ro

image fea75
Contactează Redacția Observatorulph.ro pe WhatsApp la: 0726.221.596 - doar text, foto și video.

banner sos deces ultim 300 copyright.jpg

harold.jpg