perchezitii-bucuresti-cinci-judete-ilfov-dambovita-calarasi_4f3f0.jpg

Polițiștii din cadrul Direcției Generale de Poliție a Municipiului București, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 1, au pus în aplicare 9 mandate de percheziții domiciliară, în municipiul București și în județele Ilfov, Giurgiu, Călărași și Dâmbovița, într-un dosar privind săvârșirea infracțiunii de înșelăciune, după ce cinci bărbați  ar fi pretins că sunt brokeri. Cei bănuiți de comiterea faptei ar fi determinat mai multe persoane să investească diferite sume de bani la bursă, prejudiciul creat fiind estimat la 300.000 de euro.

„Din datele şi probele administrate în cauză a rezultat presupunerea rezonabilă că, în perioada ianuarie 2018 – iunie 2019, cinci bărbați, cu vârste cuprinse între 21 și 48 de ani, sub pretextul că ar fi brokeri, ar fi determinat mai multe persoane să depună diverse sume de bani în anumite conturi bancare indicate de către aceștia, în vederea investirii în diferite instrumente financiare. Mai mult decât atât, pentru a-şi spori câștigurile şi recupera sumele investite, persoanele vătămate au recomandat la rândul lor această investiţie şi altor persoane, aceasta fiind o schemă de fraudare în sistem piramidal”, a anunțat Direcția Generală a Poliției Municipiului București.

În scopul menţinerii în eroare a persoanelor vătămate, spun polițiștii, cei în cauză foloseau un generator de fişiere ce copia informaţii din surse publice pentru a genera rapoarte cu privire la situaţia financiara a clienţilor cu date despre valorile indicilor bursieri în timp real, pentru a crea aparenţa unor rapoarte de tranzacţionare reale. În urma studierii extraselor de cont au fost identificate tranzacţii în valoare de aproximativ 300.000 de euro.

Publicitate - continuă să navighezi
Continuă să citești

Persoanele implicate au fost conduse pentru audieri la sediul Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice din cadrul Poliţiei Sectorului 1.

Cercetările sunt continuate sub aspectul săvârşirii infracţiunii de înșelăciune, faţă de doi dintre cei în cauză în stare de reţinere, urmând a fi prezentaţi magistraţilor.

Contactează Redacția Observatorulph.ro pe WhatsApp la: 0726.221.596 - doar text, foto și video.
redactor șef
Mai multe despre autor și articolele sale
Roxana Tănase este jurnalistă din 1999. Face parte din ”garda veche” de ziariști ai Prahovei și, din 2012, este în echipa Observatorulph.ro.
De același autor
banner_sos_deces_300.jpg

harold_20939_451a4.jpg