pistolae-vechi_3e5d2.jpg

“Pistoalele din dotare sunt atât de vechi încât se pot descărca accidental”, “la vizita Papei nu am avut suficiente staţii prin care să comunicăm”, iar “cătuşele sunt atât de uzate încât uneori le tăiem cu flexul”.

Sunt doar câteva din mărturiile mai multor poliţişti din Capitală şi din ţară care cer demisia ministrului de Interne, Carmen Dan. Spun că deşi ucigaşul colegului lor din Timiş a fost prins, nu mai pot munci în aceste condiţii. Cer dotări decente, demne de o ţară europeană, care să le permită să îşi facă datoria.

După ani mulţi în care au tăcut, au răbdat şi chiar au suferit, mai mulţi poliţişti au decis să rupă tăcerea şi să spună adevărul despre intervenţiile la care sunt trimişi ori sediile în care lucrează. Nu mai vor să se ajungă la tragedii ca cea din Timiş, unde un coleg trimis fără vestă antiglonț la o intervenţie a fost împuşcat mortal de infractorul pe care trebuia să îl prindă. Un agent de teren din Bucureşti spune că din cauza lipsei de investiţii şi a armamentului vechi, oricând se poate produce o nenorocire.

Publicitate - continuă să navighezi
Continuă să citești

Poliţist din cadrul Poliţiei Capitalei: “Acest pistol are 47 de ani. Este nesigur. Care sunt riscurile? Se poate descărca involuntar. Să zicem că sunt într-o misiune şi vreau să somez, dar nu vreau neapărat să trag cu pistolul. Eu nu ştiu în ce plan să ţin pistolul fiindcă el se poate descărca involuntar.”

Citește continuarea pe stirileprotv.ro

image fea75
Contactează Redacția Observatorulph.ro pe WhatsApp la: 0726.221.596 - doar text, foto și video.
Ștefan Vlăsceanu
jurnalist
Mai multe despre autor și articolele sale

banner sos deces ultim 300 copyright.jpg

harold.jpg