372376_43983.jpg

Sunt momente în care ești mult mai câștigat dacă taci. Este și cazul premierului Dăncilă care poate să vorbească despre multe, dar nu despre educație, învățământ. Neconștientizând riscurile la care se expune, nevaânt proprietatea termenilor, Viorica Dăncilă o comite la fiecare apariție publică, chiar și atunci când citește.

Cu ocazia Zilei Învățătorului, premierul a cuvântat către dascăli:

”O societate educată este echilibrată, empatică şi adaptată într-un mod firesc evoluţiei spre progres şi incluziune.”

Publicitate - continuă să navighezi
Continuă să citești

“Învăţătorul  are o misiune nobilă şi poartă cu sine o responsabilitate imensă, prin contribuţia în dezvoltarea aptitudinilor şi competenţelor fiecărui copil. Prin dăruire şi vocaţie, învăţătorul lasă o parte din sine fiecărei generaţii pe care o primeşte la vârstă fragedă şi o îndrumă spre un moment-cheie al parcursului academic. O societate educată este echilibrată, empatică şi adaptată într-un mod firesc evoluţiei spre progres şi incluziune, cultivă coeziunea şi unitatea în jurul valorilor comune.

Ca prim-ministru susţin cu toată convingerea educaţia ca domeniu prioritar pentru Guvern, precum şi garantarea dreptului egal la educaţie al tuturor copiilor din România. Am făcut paşi importanţi până acum pentru îmbunătăţirea condiţiilor din învăţământ,  pentru a încuraja copiii din toate categoriile sociale să meargă la şcoală, dar şi pentru o salarizare mai bună a personalului din educaţie. Mai avem, în continuare, multe de făcut şi le vom face, cu toată determinarea şi cu responsabilitatea pe care o avem pentru generaţiile viitoare.

Ziua Învăţătorului, 5 iunie, este şi ziua de naştere a celui considerat fondatorul primei şcoli româneşti la cel mai înalt nivel ştiinţific din Ţara Românească, Gheorghe Lazăr. Un vizionar al rolului educaţiei în consolidarea unei comunităţi, şi, mai apoi, în unitatea unei naţiuni, exemplul lui Gheorghe Lazăr ne motivează să înţelegem - ca dascăli, că purtăm destine în mâinile noastre; ca stat, că trebuie să venim în întâmpinarea, deopotrivă, a pedagogilor, copiilor şi părinţilor. Recunoştinţa mea se îndreaptă astăzi către toţi învăţătorii din România, cei care prin vocaţie ne ajută să ne cunoaştem, să fim mai înţelepţi şi să vedem lumea în modurile minunate în care o văd şi cei de lângă noi!”, se mai arată în mesajul premierului Viorica Dăncilă.

Nu este pentru prima oară când premierul face apel la coeziune și la empatie. În privința coeziunii, nu le poți cere oamenilor să fie uniți, în condițiile în care valorile reale la care se raportează nu au nimic în comun cu ceea ce promovează actuala clasă politică. În privința empatiei, din nou, nu le poți cere oamenilor să empatizeze cu promotorii grosolăniei, diletantismului derivat din analfabetismul funcțional.

Dacă ar fi înțeles ceva din rezultatul alegerilor și din felul în care românii s-au manifestat cu ocazia vizitei Papei, Viorica Dăncilă ar fi putut să se abțină de la a transmite un astfel de mesaj, măcar astăzi, de Ziua Învățătorului, chit că textul nu-i aparține.

image fea75
Contactează Redacția Observatorulph.ro pe WhatsApp la: 0726.221.596 - doar text, foto și video.

banner sos deces ultim 300 copyright.jpg

harold.jpg