646x404_8ebba.jpg

4.400 de euro a costat statul român transportul cu elicopterul către Bucureşti, de la Suceava, a senatorului PSD Virginel Iordache pentru o enteroviroză.  

„Costul estimativ al unei ore de zbor cu elicopterul echipat medical este de 1.100 de euro. Durata zborului pentru transfer pe traseul Iaşi-Suceava-Bucureşti-Iaşi a fost de 4 ore şi 18 minute. Echipajul medical a fost alcătuit dintr-un medic şi un asistent”, se arată într-un răspuns al Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă (DSU) pentru Mediafax.

De aici reiese că transportul senatorului PSD Virginel Iordache, de la Suceava la Bucureşti cu elicopterul pentru enteroviroză, a costat uşor peste 4.400 de euro.

Publicitate - continuă să navighezi
Continuă să citești

Potrivit sursei citate, în conformitate cu legislaţia privind Sistemul Naţional Unic pentru Apeluri de Urgenţă, solicitările de transfer pe cale aeriană din judeţul Suceava sunt transmise către dispeceratul UPU-SMURD din cadrul Centrului Municipal Integrat pentru Situaţii de Urgenţă, iar persoana căreia îi revine întreaga responsabilitate de a informa cu privire la starea pacientului, pentru justificarea transferului aerian, este medicul care face solicitarea.

Citește mai mult: adev.ro/psmc3x

Rezidential 9 Mai
Contactează Redacția Observatorulph.ro pe WhatsApp la: 0726.221.596 - doar text, foto și video.
Ciprian Pap
Mai multe despre autor și articolele sale
Jurnalist din 2007. A început în presă scrisă, a făcut TV, dar l-a fascinat online-ul. Din 2008, face parte din echipa Observatorul Prahovean și, din 2009, se ocupă intens de dezvoltare web, el fiind cel responsabil de ”problemele” site-ului dar și de noutățile tehnice și de aspect pe care le vedeți pe Observatorulph.ro.
De același autor
banner_sos_deces_300.jpg

harold_20939_451a4.jpg