Cât a costat statul român transportul cu elicopterul SMURD a senatorului PSD Virginel Iordache după ce s-a deranjat la stomac

0
646x404_8ebba.jpg

646x404_8ebba.jpg

4.400 de euro a costat statul român transportul cu elicopterul către Bucureşti, de la Suceava, a senatorului PSD Virginel Iordache pentru o enteroviroză.  

„Costul estimativ al unei ore de zbor cu elicopterul echipat medical este de 1.100 de euro. Durata zborului pentru transfer pe traseul Iaşi-Suceava-Bucureşti-Iaşi a fost de 4 ore şi 18 minute. Echipajul medical a fost alcătuit dintr-un medic şi un asistent”, se arată într-un răspuns al Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă (DSU) pentru Mediafax.

De aici reiese că transportul senatorului PSD Virginel Iordache, de la Suceava la Bucureşti cu elicopterul pentru enteroviroză, a costat uşor peste 4.400 de euro.

Potrivit sursei citate, în conformitate cu legislaţia privind Sistemul Naţional Unic pentru Apeluri de Urgenţă, solicitările de transfer pe cale aeriană din judeţul Suceava sunt transmise către dispeceratul UPU-SMURD din cadrul Centrului Municipal Integrat pentru Situaţii de Urgenţă, iar persoana căreia îi revine întreaga responsabilitate de a informa cu privire la starea pacientului, pentru justificarea transferului aerian, este medicul care face solicitarea.

Citește mai mult: adev.ro/psmc3x

*Contactează Redacția Observatorulph.ro pe WhatsApp la: 0726.221.596

Publică aici opinia ta

Comentariul tău
Numele tău