Florin_Iordache_Rovana_Plumb_si_Gabriela_Podasca_la_dezbaterea__Romania_TA_Parerea_TA__2015_-_23.06.2015_1_cropped_e5f9a.jpg

Decizia care l-ar fi putut salva pentru o perioadă pe Liviu Dragnea poate fi luată astăzi la Curtea Constituțională. Pentru el este tardiv, însă i-ar putea scăpa pe alții care nu au încă o decizie definitivă.

Pronunțarea CCR asupra competenței completurilor de 3 judecători, pe care Florin Iordache le consideră lipsite de competență în judecarea cazurilor de corupție, vine după amânări succesive. Nici astăzi nu este sigur dacă va exista o decizie sau va fi o altă amânare.

Florin Iordache - delegat la conducerea Camerei de către președintele de atunci, Liviu Dragnea, plecat în concediu - a depus sesizarea la o săptămână după ce avocații lui Liviu Dragnea din procesul angajărilor fictive de la Protecția Copilului Teleorman ceruseră, la termenul anterior, sesizarea CCR, pe motiv că decizia prin care preşedintele PSD a fost condamnat la 3 ani şi jumătate de închisoare, pe fond, este nulă, pentru că inculpatul a fost judecat de un complet de 3, care nu e specializat pe fapte de corupţie.  

Publicitate - continuă să navighezi
Continuă să citești

Chiar dacă CCR ar admite acum sesizarea lui Florin Iordache, nu l-ar mai salva pe Liviu Dragnea, spun specialiștii în domeniul juridic. În schimb, i-ar ajuta doar pe cei care nu sunt încă în etapa de apel sau care au fost condamnați definitiv de un complet de 3, cum ar fi cazul lui Radu Mazăre.

Florin_Iordache_Rovana_Plumb_si_Gabriela_Podasca_la_dezbaterea__Romania_TA_Parerea_TA__2015_-_23.06.2015_1_cropped_05935.jpg

sursa digi24

image fea75
Contactează Redacția Observatorulph.ro pe WhatsApp la: 0726.221.596 - doar text, foto și video.

banner sos deces ultim 300 copyright.jpg

harold.jpg