Polițiștii o taxează dur pe Carmen Dan după moartea colegului lor. Traian Berbeceanu: ”Nu, doamnă ministru, nu era înarmat cu pistoalele de ultimă generaţie promise”

646x404_c747c.jpg

646x404_c747c.jpg

Reacții dintre cele mai dure ale oamenilor din sistem, ale polițiștilor profesioniști, sătui de promisiuni și permanent expuși la risc, din cauza dotărilor din anii 70. 

Se putea întâmpla și în mandatul altui ministru. Doi polițiști au fost împușcați de un infractor fugar, unul dintre ei pierzându-și viața pe loc. Nu au fost împușcați pentru că x sau y este ministru. Așa este meseria lor, una care comportă risc major. Vina unui ministru vine din faptul că promite, însă nu se ocupă și de onorarea promisiunilor legate de dotare.

Un polițist poate acționa rapid dacă este dotat corespunzător, nu cu pistol Carpați, singura armă care trage după colț, neștiindu-se niciodată care colț. Este motivul pentru care oamenii din sistem îi cer acum demisia ministrului MAI, Carmen Dan. 

Joi, 30 mai, cu doar trei zile înainte de producerea tragediei, scriam despre toate acestea: ”Carmen Dan – omul care a murdărit uniforma de jandarm și vrea pete și pe cea de polițist”. Între timp, Carmen Dan a reușit să murdărească uniforma de polițist cu sânge.

Traian Berbeceanu, fostul şef al Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Alba Iulia, transmite un mesaj dur pe pagina sa de facebook:

”S-a mai prăpădit un poliţist aflat în misiune, doamna Carmen Dan. De astă dată, împuşcat de un infractor recidivist, urmărit internaţional. Nu, doamnă ministru, colegul nostru nu avea echipament de protecţie, nu era dotat cu vreuna dintre miile de veste antiglonţ promise în urmă cu doi ani. Nu doamnă ministru, poliţistul ucis şi colegii lui nu erau înarmaţi cu pistoalele de ultimă generaţie promise, ci cu pistoletele Carpaţi, vechi, decalibrate şi absolut neperformante.

Ştim, doamna ministru, că partidul care v-a propulsat în funcţie a risipit energii şi resurse deosebite pentru amnistie, pentru graţiere, pentru reducerea limitelor prescripţiei faptelor penale. Poate că de aceea, doamnă ministru, nu v-a mai rămas timp să vă gândiţi la poliţiştii înjunghiaţi în gări şi la cei împuşcaţi în misiune, la lipsurile logistice deosebite ale celor care-şi desfăşoară activitatea în stradă. Ştim însă sigur că vă veţi grăbi cu înaintarea în grad, post mortem, a EROULUI NOSTRU! Gest care nu mai foloseşte nimănui, doamnă ministru…”

646x404_106d8.jpg

Ai un pont? Contactează-ne pe WhatsApp la: 0726.221.596

Publică aici opinia ta

Comentariul tău
Numele tău