Reacția IGPR, după ce un polițist a fost împușcat mortal în Timiș. Mobilizare fără precedent pentru prinderea agresorului

0
mobilizare-prindere-agresor-care-a-impuscat-politist_7db0a.jpg

mobilizare-prindere-agresor-care-a-impuscat-politist_7db0a.jpg

La scurt timp după tragedia din Recaș, județul Timiș, în care un polițist a fost împușcat mortal, reprezentanții Poliției Române au transmis condoleanțe familiei îndurerate și au explicat punctual cum s-a întâmplat nenorocirea.

Potrivit inspectorul general adjunct al Poliției Române, comisar-șef de poliție Florian Dragnea, polițiștii Inspectoratului de Poliție Județean Timiș au obținut informații punctuale cu privire la faptul că un urmărit internațional se află într-un imobil din localitatea Izvin, județul Timiș. 

Polițistul ucis este Cristian Amariei. Bărbatul avea 43 de ani și își desfășura de mai multă vreme activitatea în cadrul postului de Politie Recas.

Citește și: Polițist împușcat mortal în Timiș. Bărbat înarmat, căutat de zeci de polițiști

„În baza informațiilor obținute, polițiștii au demarat activități specifice pentru prinderea numitului Lepa Ionel Marcel, urmărit internațional, în baza unui mandat de executare a pedepsei închisorii emis, la data de 25 aprilie 2018, de Judecătoria Lugoj, fiind condamnat pentru comiterea infracțiunii de tentativă la tâlhărie. Astfel, polițiștii s-au deplasat la imobilul respectiv, iar una dintre echipele de polițiști a ocolit imobilul, pentru a se asigura că suspectul nu fuge prin partea din spate, moment în care urmăritul a ieșit din casă și a făcut uz de armă, în urma căruia colegul nostru și-a pierdut viața. Ulterior, suspectul a fugit în curtea altui imobil, unde ar fi amenințat cu arma o persoană, încercând să-i sustragă autoturismul, moment în care un polițist a făcut uz de armă, reușind să-l rănească pe urmărit”, a explicat inspectorul general adjunct al Poliției Române, comisar-șef de poliție Florian Dragnea.

Agresorul, Lepa Ionel Marcel, a fugit într-o zonă împădurită a localității, fiind în continuare căutat. Imediat după producerea evenimentului, de la nivelul Inspectoratului General al Poliției Române s-au dispus măsuri pentru sprijinirea polițiștilor de la nivelul I.P.J. Timiș, în vederea depistării și reținerii persoanei în cauză, au precizat reprezentanții Poliției Române.

În zonă au fost trimiși specialiști din cadrul Direcției de Investigații Criminale, de la Institutul Național de Criminalistică și de la Serviciul pentru Intervenții și Acțiuni Speciale.

Totodată, potrivit IGPR, a fost dispusă angrenarea unităților de poliție limitrofe (efective, câini de urmă și nu numai), precum și a altor structuri ale Poliției Române de specialitate (operațiuni speciale, combaterea criminalității organizate etc.).

Poliția a mai solicitat sprijin structurilor de Poliție de Frontieră și ale Jandarmeriei., dar și Inspectoratului General de Aviație al M.A.I., în vederea survolării zonei și sprijinirii echipajelor din teren.

Conducerea Poliției Române a dispus „verificări la nivelul I.P.J. Timiș, cu privire la toate aspectele care privesc această misiune, iar dacă se va constata ca au existat sincope legate de modul de organizare a intervenției, cei vinovați vor plăti”, a mai precizat inspectorul general adjunct al Poliției Române

În cauză s-a întocmit dosar penal pentru săvârșirea infracțiunii de omor calificat, în cadrul căruia procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Timiș efectuează cercetări.

*Contactează Redacția Observatorulph.ro pe WhatsApp la: 0726.221.596

Publică aici opinia ta

Comentariul tău
Numele tău