La prezidențiale am putea vota electronic și/sau prin corespondență

0
646x404_451f0.jpg

646x404_451f0.jpg

Preşedintele Autorităţii Electorale Permanente (AEP) propune constituirea unui grup de lucru interinstituţional care să găsească soluţii de eficientizare a proceselor electorale, în vederea introducerii votului electronic şi/sau prin corespondenţă până la alegerile prezidenţiale din acest an şi a eliminării din secţiile de votare a listelor electorale tipărite. 

Suntem în situația în care vorbim din nou despre români batjocoriți în zilele în care se votează, în condițiile în care experiențele anterioare ar fi impus măsuri care să rezolve problema. Doar că, nu s-a făcut pentru că nu s-a vrut, românii din diaspora reprezentând un pericol real pentru guvernanți.

Informația a fost confirmată și de preşedintele Klaus Iohannis a anunţat înfiinţarea unei comisii mixte la Administraţia prezidenţială pentru rezolvarea problemelor de la vot.

Comunicatul Autorității Electorale Permanente:

„În cadrul întâlnirii, discuţiile s-au axat pe concluziile modului în care s-au desfăşurat cele două procese electorale. Preşedintele AEP a informat cu privire la numărul solicitărilor telefonice şi electronice din ziua alegerilor şi la modul eficient în care au fost comunicate informaţiile solicitate. Totodată, a făcut referire la funcţionarea în parametri normali a Sistemului informatic de monitorizare a prezenţei la vot şi de prevenire a votului ilegal în ziua votării.

Directorul general al Direcţiei generale sistemul informaţional electoral naţional a subliniat că nu s-au înregistrat evenimente semnificative care să afecteze infrastructura informaţională şi a reiterat faptul că repartizarea mandatelor va fi efectuată după colectarea datelor finale de pe o staţie-computer securizată şi certificată de CERT-RO.

Preşedintele AEP a propus iniţierea, în cel mai scurt timp posibil, a unui grup de lucru interinstituţional care să păstreze aceeaşi structură şi care să vizeze identificarea soluţiilor de eficientizare a proceselor electorale, în vederea introducerii votului electronic şi/sau prin corespondenţă până la alegerile prezidenţiale din acest an şi a eliminării din secţiile de votare a listelor electorale tipărite.” 

646x404_e1df1.jpg

*Contactează Redacția Observatorulph.ro pe WhatsApp la: 0726.221.596

Publică aici opinia ta

Comentariul tău
Numele tău