El este Martin, polițistul de origine română, devenit un simbol pentru renașterea României, în ziua votului

0
barbos-ok-1920x1080_44a89.jpg

barbos-ok-1920x1080_44a89.jpg

Are 31 de ani și este polițist în Trupele Speciale Bavareze. Martin, polițistul român din München: ”Am plâns de furie și frustrare.”

În ziua votului era de serviciu la Munchen, acolo unde unii dintre românii din diaspora erau batjocoriți, mulți dintre ei pierzându-și speranța că mai pot vota. 

Martin, polițistul german, născut la Brașov, a recurs la o stratagemă pentru ca românii să poată vota. Chiar dacă i-a reușit doar parțial, Martin a fost aplaudat de mulțime. Emoțiile l-au copleși, iar lui Martin i-au dat lacrimile.

Jurnaliștii de la pressone.ro l-au găsit și au stat de vorbă cu el.

”Am discutat cu Martin la două zile după alegeri. Între timp, două localuri din Brașov au anunțat că agentul va avea parte de tratament preferențial de fiecare dată când le va trece pragul: adică nu va trebui să achite nota.

Născut în orașul de sub Tâmpa, într-o familie de sași, Martin a venit la doi ani în Germania. Familia lui a emigrat după Revoluție, pentru că tatăl și-a dorit „mai multă democrație și mai puțină corupție”. Polițistul a explicat reacția lui de duminică. În 2014, la alegerile prezidențiale, așteptase timp de 8 ore alături de soția sa pentru ca ea să poată vota. N-a reușit.

„Cinci ani mai târziu, mă uitam la aceiași români stând la coadă fără să-și poată exercita un drept elementar. Colegilor mei nemți nu le venea să creadă că așa ceva e posibil”

continuarea pe pressone.ro AICI

*Contactează Redacția Observatorulph.ro pe WhatsApp la: 0726.221.596

CLICK PENTRU A COMENTA

Comentariul tău
Numele tău