hepta2757248-e1550757312125_d63ca.jpg

Avocatul Poporului a anunțat, marți, că s-a sesizat din oficiu cu privire la desfăşurarea procesului de votare în diaspora la alegerile europarlamentare și la referendumul pentru justiție, scrie libertatea.ro.

„Avocatul Poporului s-a sesizat din oficiu şi va solicita informaţii de la autorităţile implicate în legătură cu modul în care s-a desfăşurat votul în diaspora, cu ocazia alegerilor europarlamentare. Sesizarea din oficiu vizează posibila încălcare a art. 7 şi art. 36 din Constituţia României privind românii din străinătate şi dreptul de vot”, se arată într-un comunicat al Avocatului Poporului. 

Demersul a fost inițiat de Avocatul Poporului, după ce în presă au apărut informații cu privire la modul în care s-a desfășurat votarea în secțiile din diaspora și după ce a primit petiții de la mai multe persoane. Avocatul Poporului a precizat că va cere informaţii de la Ministerul Afacerilor Externe, Autoritatea Electorală Permanentă şi Ministerul de Interne, precum şi de la ambasadele României din statele în care s-au semnalat probleme în procesul de vot. De asemenea, vor fi solicitate puncte de vedere de la autorităţi privind măsurile necesare pentru a evita situaţiile similare în cazul viitoarelor alegeri, precum şi cu privire la oportunitatea introducerii votului prin corespondenţă şi a votului electronic, ca metode de creştere a eficienţei procedurii de exercitare a votului. 

Publicitate - continuă să navighezi
Continuă să citești

citește mai multe pe libertatea.ro

image fea75
Contactează Redacția Observatorulph.ro pe WhatsApp la: 0726.221.596 - doar text, foto și video.

banner sos deces ultim 300 copyright.jpg

harold.jpg