referendum-alegatori_a2fed.png

Diferențele de câteva sute de voturi raportate de Biroul Electoral Central, cu privire la numărul de persoane înscrise în listele permanente (la referendum) și pe listele permanente și speciale (pentru alegerile europarlamentare) au creat multă confuzie în rândul celor care au urmărit cu atenție, duminică, procesul electoral.

Una dintre explicațiile oficiale ar fi că a existat o categorie de votanți, respectiv străinii care își desfășoară activitatea  în România, persoane care au ales să voteze pentru viitorii membrii români ai Parlamentul European, nu pentru susținerea candidaților din țările unde își au domiciliul. În Prahova am avut o singură situație de acest fel, iar la nivel național circa 200 persoane.

O astfel de explicație însă nu are o susținere, având în vedere că în acest caz ar fi trebuit să constatăm un număr mai mare de persoane pe listele permanente și speciale de la alegerile europarlamentare, nu de la referendum.

Publicitate - continuă să navighezi
Continuă să citești

Singurii care pot explica această diferență sunt, până la urmă, reprezentanții Biroului Electoral Central, care, momentan, nu au oferit detalii cu privire la acest caz.

Rezidential 9 Mai
Contactează Redacția Observatorulph.ro pe WhatsApp la: 0726.221.596 - doar text, foto și video.
Roxana Tănase
redactor șef
Mai multe despre autor și articolele sale
Roxana Tănase este jurnalistă din 1999. Face parte din ”garda veche” de ziariști ai Prahovei și, din 2012, este în echipa Observatorulph.ro.
De același autor
banner_sos_deces_300.jpg

harold_20939_451a4.jpg