fbpx

sondaj-alegeri_267920001_9aa43.jpg
Biroul Electoral Central a comunicat în mod oficial unui cetățean român că nu poate prelungi perioada de vot după ora 21.00. Acest lucru a fost solicitat inclusiv de președintele Klaus Iohannis, cât și de partidele din Opoziție ca urmare a cozilor uriașe formate la majoritatea secțiilor din Diaspora.

La Londra, Munchen, Bruxelles, Valencia și alte orașe din țările U.E., oamenii așteaptă și câte 5-6 ore să își exercite votul.

În răspunsul transmis de BEC cetățeanului care a solicitat prelungirea programului, sunt invocate dispozițiile prevăzute în legile privind organizarea și desfășurarea alegerilor pentru Parlamentul European, dar și a Referendumului.

Publicitate - continuă să navighezi
Continuă să citești

Potrivit acestora, „votarea începe la ora 7.00 și se încheie la ora 21.00. La sediile secțiilor de votare se afișează la loc vizibil ora la care începe, respectiv se încheie votarea.“

Citând din Legea privind organizarea și desfășurarea Referendumului, BEC îi transmite cetățeanului că în situația în care Referendumul național are loc la aceeași dată cu alt gen de alegeri, atunci alegătorii votează în aceleași secții, în același interval orar, cu aceleași ștampile cu mențiunea „VOTAT“, pe buletine de vot separate.

Răspunsul integral al BEC

sondaj-alegeri_267920001_d64d6.jpg

Contactează Redacția Observatorulph.ro pe WhatsApp la: 0726.221.596 - doar text, foto și video.

Comentează cu profilul tău de Facebook

Liliana Maxim Minculescu
redactor
Liliana Maxim Minculescu, jurnalist „de modă veche“, și-a început activitatea în 2004, lucrând simultan în presa scrisă și TV.
A lucrat la Telegraful de Prahova și Alpha TV, a făcut parte și din echipa cotidianului Adevărul pentru ca, ulterior, să se axeze pe jurnalismul de televiziune, la Valea Prahovei TV și Ploiești TV. A scris, totodată, și pentru site-ul: promovamprahova.ro.
Pentru activitatea în presa locală și regională a fost nominalizata mai multor concursuri, gale, dar și premiată în anul 2014, în cadrul Galei MediaFEM, iar în 2018 la Gala Comunității Prahovene.
A ales Observatorulph.ro pentru că îi place să țină pasul cu vremurile, iar prezentul și viitorul jurnalistic sunt aici, în presa online.
De același autor

banner sos deces ultim 300 copyright.jpg
harold.jpg
970.jpg