sondaj-alegeri_267920001_9aa43.jpg
Biroul Electoral Central a comunicat în mod oficial unui cetățean român că nu poate prelungi perioada de vot după ora 21.00. Acest lucru a fost solicitat inclusiv de președintele Klaus Iohannis, cât și de partidele din Opoziție ca urmare a cozilor uriașe formate la majoritatea secțiilor din Diaspora.

La Londra, Munchen, Bruxelles, Valencia și alte orașe din țările U.E., oamenii așteaptă și câte 5-6 ore să își exercite votul.

În răspunsul transmis de BEC cetățeanului care a solicitat prelungirea programului, sunt invocate dispozițiile prevăzute în legile privind organizarea și desfășurarea alegerilor pentru Parlamentul European, dar și a Referendumului.

Publicitate - continuă să navighezi
Continuă să citești

Potrivit acestora, „votarea începe la ora 7.00 și se încheie la ora 21.00. La sediile secțiilor de votare se afișează la loc vizibil ora la care începe, respectiv se încheie votarea.“

Citând din Legea privind organizarea și desfășurarea Referendumului, BEC îi transmite cetățeanului că în situația în care Referendumul național are loc la aceeași dată cu alt gen de alegeri, atunci alegătorii votează în aceleași secții, în același interval orar, cu aceleași ștampile cu mențiunea „VOTAT“, pe buletine de vot separate.

Răspunsul integral al BEC

sondaj-alegeri_267920001_d64d6.jpg

image fea75
Contactează Redacția Observatorulph.ro pe WhatsApp la: 0726.221.596 - doar text, foto și video.
Liliana Maxim Minculescu
redactor
Mai multe despre autor și articolele sale

banner sos deces ultim 300 copyright.jpg

harold.jpg