image-2019-05-24-23159957-41-imagine-generica-ciugud_ae1ea.jpg

Banii europeni au schimbat spectaculos viața locuitorilor din comunele care au avut proiecte și deschidere să folosească acest mecanism de finanțare.

Un exemplu este comuna Ciugud, din Alba, care a accesat astfel nu mai puțin de 30 de milioane de euro, bani cu care și-a asfaltat toate drumurile, a construit rețele de apă și canal, o microcentrală eoliană, parc industrial, iar acum implementează un proiect de iluminat inteligent, amenajează stații de încărcare pentru mașini electrice și face pași importanți pentru transformarea într-un ”smart village”.

Comuna Ciugud din județul Alba a accesat de la intrarea României în UE nu mai puțin de 30 de milioane de euro. Cu acești bani a dezvoltat infrastructura, iar acum localitatea face pași importanți pentru transformarea într-un ”smart village”. 

Publicitate - continuă să navighezi
Continuă să citești

Unul dintre cele mai interesante proiecte realizate cu fonduri europene pe acest exercițiu financiar este cel care vizează folosirea de energie verde pentru alimentarea a două clădiri și două stații de încărcare pentru mașinile electrice. 

Și Comuna Dudeștii Noi din Timiș a accesat circa 12 milioane de euro, dezvoltând infrastructura și economia. De la o rată a șomajului de circa 25% a ajuns sub 1%, iar acum o fabrică din localitate va aduce chiar muncitori din Sri Lanka, fiindcă în localitate nu mai găsește mână de lucru. 

Comuna Dudeștii Noi se află la 13,5 km de Timișoara și are circa 3.700 de locuitori. Localitatea a accesat circa 12 milioane de euro din fonduri europene. 

Citește articolul complet pe Hotnews.ro

image fea75
Contactează Redacția Observatorulph.ro pe WhatsApp la: 0726.221.596 - doar text, foto și video.
Ciprian Pap
Mai multe despre autor și articolele sale

banner sos deces ultim 300 copyright.jpg

harold.jpg