Plantele viitorului crescute în România: Ce efecte are Acmella oleracea sau planta care curentează: „Este valoroasă“ 

0
ADP170815_3900_2048x_0a6c7.jpg

ADP170815_3900_2048x_0a6c7.jpg

Pentru proprietăţile sale terapeutice, acmella oleracea, o plantă exotică, se află în curs de omologare la Staţiunea de Cercetare şi Dezvoltare pentru Legumicultură Buzău. Cercetătorii o numesc ”planta care curentează”, aceasta fiind senzaţia pe care o generează frunzele sau florile mestecate. Are şi rol decorativ atunci când înfloreşte. 

Frunzele şi florile acmella oleracea au un gust ierbos, urmat de o senzaţie puternică de furnicătură sau senzaţie de amorţeală şi de multe ori o salivare excesivă, cu o senzaţie de răcire în gât.  

Pentru efectul său, în mai multe ţări de pe glob, mugurii de acmella oleracea sunt cunoscuţi sub numele de „butoane electrice”. 

”Este o plantă valoroasă căreia putem să-i spunem popular planta care curentează. Dacă rupi o frunză din aceasta micuţă şi o mănânci, în câteva secunde simţi aşa ca şi cum ţi-a fost pus curent electric pe limbă. După încă vreo 30 de secunde, îţi amorţeşte gura”, spune Costel Vânătoru, de la Staţiunea de Cercetare şi Dezvoltare pentru Legumicultură Buzău. 

Citeste mai mult: adev.ro/przmhw

*Contactează Redacția Observatorulph.ro pe WhatsApp la: 0726.221.596

Publică aici opinia ta

Comentariul tău
Numele tău