Sentința în cazul surdo-mutului, amendat de jandarmi pentru că ”ar fi scandat” lozinci anti-PSD

0
aD1kMzg2Nzc2YTJhNjkyMzVlZDUzYTcyZTc4ZGJlMzAwNw.thumb_7ad03.jpg

aD1kMzg2Nzc2YTJhNjkyMzVlZDUzYTcyZTc4ZGJlMzAwNw.thumb_7ad03.jpg

Ioan Duia, un bărbat surdo-mut din România, primise o amendă de 2000 de lei, motivată prin faptul că omul a scandat lozinci împotriva principalului partid aflat la guvernare.

Cums s-a ajuns ca un om cu astfel de probleme să fie amendat? Pe 10 martie 2018, câțiva protestatari strânși la congresul PSD au strigat lozinci împotriva acestei formațiuni politice. Vigilenți cum deja îi știm, bravii jandarmi i-au săltat și i-au amendat. Printre ei și un bucureştean surdo-mut, în al cărui proces verbal jandarmul a notat, la descriererea faptei, că bărbatul a scandat lozinci anti-PSD. 

Cazul a fost intens mediatiazat, scandalizând orice om de bun simț. Așa cum era și firesc, Ioan Duia a contestat amenda în instanță, iar Judecătoria Sectorului 1 a anulat-o, fiind însă vorba doar de prima instanță.

Jandarmeria nu s-a lăsat, continuând proba de prostie. Nemulțumiți de decizia primei instanțe și vrând să arate că ”mutul vorbește”, au făcut apel. Și de această dată au pierdut, magistrații Tribunalului București respingând definitiv apelul Jandarmeriei Capitalei.

foto digi24

aD1kMzg2Nzc2YTJhNjkyMzVlZDUzYTcyZTc4ZGJlMzAwNw.thumb_5447f.jpg

*Contactează Redacția Observatorulph.ro pe WhatsApp la: 0726.221.596

Publică aici opinia ta

Comentariul tău
Numele tău