Ora de dirigenţie ar putea să dispară

0
dirigentie_d0882.jpg

dirigentie_d0882.jpg

Ora de dirigenţie ar putea să dispară din programa şcolară! Este dorinţa ministrului Educaţiei care propune înlocuirea acestor clase cu ore de consiliere profesională, scrie digi24.ro

Propunerea se regăseşte în documentul „Educaţia ne uneşte”, elaborat de ministerul Educaţiei, care se află deja în dezbatere publică.

Ecaterina Andronescu vrea ca ora de dirigenţie să fie înlocuită cu ora de consiliere profesională, care ar trebui ţinută de o persoană calificată în acest sens. Potrivit acestui proiect, accentul ar trebui pus pe abilităţile elevilor în diferite discipline şi, de asemenea, pe competenţele lor.

Schimbarea ar urma să fie pusă în practică în ciclul secundar inferior, care începe la 12 ani, adică pentru elevii claselor a şaptea, a opta şi a noua.

Specialiştii din educaţie susţin că ideea este bună, dar greu de pus în practică, în România. Asta pentru că nu există suficienţi consilieri.

În Bucureşti, de exemplu, există 1.300 de elevi la un astfel de consilier, în timp ce legea prevede maximum 800 de elevi la un astfel de profersor specializat în orientare profesională.

*Contactează Redacția Observatorulph.ro pe WhatsApp la: 0726.221.596

Publică aici opinia ta

Comentariul tău
Numele tău