inundatii-viitura-arhiva_d1e02.jpg

Hidrologii anunţă cod portocaliu de inundaţii în șase judeţe din ţară, până joi. Sunt anunțate viituri pe unele râuri din judeţele Maramureş, Bistriţa Năsăud, Cluj, Sălaj, Mureş şi Satu Mare.

Potrivit avertizării INGHA (Institutul Național de Hidrologie și Gospodărire a Apelor), începând de miercuri de la ora 14:00 până joi la ora 9:00, se instituie cod portocaliu pe râurile din bazinele hidrografice: Vişeu, Iza (judeţul Maramureș), Someșul Mare - (judeţul Bistriţa Năsăud), Someş - sector amonte S.H. Răstoci (județele Cluj și Sălaj), Lăpuş (judeţul Maramureș), Mureș – sector aval S.H. Glodeni – amonte confluenţă Arieş (judeţul Mureş).

De asemenea, începând de miercuri de la ora 14:00 până joi la ora 24.00, este cod portocaliu de inundații pe râurile din bazinele hidrografice: Tur (judeţul Satu Mare), Crasna – bazin aval S.H. Craidorolţ (judeţul Satu Mare).

Publicitate - continuă să navighezi
Continuă să citești

Fenomenele de scurgeri importante pe versanţi, torenți și pâraie, viituri rapide pe râurile mici cu posibile efecte de inundații locale se pot produce cu probabilitate și intensitate mai mare ȋn intervalul miercuri ora 18:00 – joi ora 2:00 pe unele râuri din judeţele Maramureș şi Satu Mare.

Totodată, până joi noapte este cod galben de inundații pe râuri din Bistriţa Năsăud, Maramureș, Cluj, Sălaj, Satu Mare, Bihor, Arad, Hunedoara, Harghita, Mureş, Alba și Botoșani.

Rezidential 9 Mai
Contactează Redacția Observatorulph.ro pe WhatsApp la: 0726.221.596 - doar text, foto și video.
Georgiana Kelemen
editor
Mai multe despre autor și articolele sale
Din 2013, face parte din echipa noastră și este editor de știri pe domeniile de larg interes.
De același autor
banner_sos_deces_300.jpg

harold_20939_451a4.jpg