Cod portocaliu de inundaţii în mai multe judeţe din ţară

inundatii-viitura-arhiva_d1e02.jpg

inundatii-viitura-arhiva_d1e02.jpg

Hidrologii anunţă cod portocaliu de inundaţii în șase judeţe din ţară, până joi. Sunt anunțate viituri pe unele râuri din judeţele Maramureş, Bistriţa Năsăud, Cluj, Sălaj, Mureş şi Satu Mare.

Potrivit avertizării INGHA (Institutul Național de Hidrologie și Gospodărire a Apelor), începând de miercuri de la ora 14:00 până joi la ora 9:00, se instituie cod portocaliu pe râurile din bazinele hidrografice: Vişeu, Iza (judeţul Maramureș), Someșul Mare – (judeţul Bistriţa Năsăud), Someş – sector amonte S.H. Răstoci (județele Cluj și Sălaj), Lăpuş (judeţul Maramureș), Mureș – sector aval S.H. Glodeni – amonte confluenţă Arieş (judeţul Mureş).

De asemenea, începând de miercuri de la ora 14:00 până joi la ora 24.00, este cod portocaliu de inundații pe râurile din bazinele hidrografice: Tur (judeţul Satu Mare), Crasna – bazin aval S.H. Craidorolţ (judeţul Satu Mare).

Fenomenele de scurgeri importante pe versanţi, torenți și pâraie, viituri rapide pe râurile mici cu posibile efecte de inundații locale se pot produce cu probabilitate și intensitate mai mare ȋn intervalul miercuri ora 18:00 – joi ora 2:00 pe unele râuri din judeţele Maramureș şi Satu Mare.

Totodată, până joi noapte este cod galben de inundații pe râuri din Bistriţa Năsăud, Maramureș, Cluj, Sălaj, Satu Mare, Bihor, Arad, Hunedoara, Harghita, Mureş, Alba și Botoșani.

Ai un pont? Contactează-ne pe WhatsApp la: 0726.221.596

Publică aici opinia ta

Comentariul tău
Numele tău