Procuroarea Adina Florea de la Secția specială a prelungit controlul judiciar față de foștii procurori DNA Lucian Onea și Mircea Negulescu

0
Lucian-Onea-Incomod-2-640x400_e7e92.jpg

Lucian-Onea-Incomod-2-640x400_e7e92.jpg

Adjuncta șefului Secției pentru Investigarea Infracțiunilor din Justiție (SIIJ), procuroarea Adina Florea, a prelungit marți controlul judiciar pe o durată de 60 de zile față de foștii procurori DNA Lucian Onea și Mircea Negulescu, zis Portocală.

Onea a declarat pentru G4Media.ro că Florea i-a ridicat intredicția de vorbi cu presa, dar a menținut interdicția de a profesa. Practic, procurorul Onea stă de 10 luni fără salariu, fiind suspendat din magistratură.

El a cerut să activeze ca avocat în Baroul Prahova pe perioada suspendării, însă solicitarea i-a fost respinsă pe motiv de incompatibilitate. Consiliul Uniunii Naționale a Barourilor din România a argumentat că Onea nu poate activa ca avocat pe perioada suspendării din magistratură întrucât, în momentul în care i se va ridica suspendarea, va primi drepturile salariale din urmă și, practic, ar fi plătit de două ori, și ca avocat, și ca procuror.

Lucian Onea afirmă că se descurcă  ”extrem de greu” din cauză că de zece luni nu încasează salariu.  ”Ratele bancare sunt aproape cât salariul soției. Ea este secretar la o primărie din județul Prahova. Trăim practic din economii și din ajutorul prietenilor. Din fericire, am suficienți prieteni”, a declarat Onea pentu G4media. El a spus că va contesta controlul judiciar la Înalta Curte.

Citește continuarea pe g4media.ro

*Contactează Redacția Observatorulph.ro pe WhatsApp la: 0726.221.596

Publică aici opinia ta

Comentariul tău
Numele tău