Poliția Română face apel la populație: „Ajutați-ne să vă ajutăm!”

0
ambulanta-112-politia-romana_4f190.jpg

ambulanta-112-politia-romana_4f190.jpg

Poliția Română a lansat un apel pe pagina de socializare prin care îi roagă pe români să-și instaleze aplicația 112. „Paza bună trece primejdia rea…iar telefonul îți poate fi de ajutor mai mult decât crezi”, susține Poliția Română.

Potrivit Poliției Române, în fiecare minut, polițiștii primesc 90 de apeluri pe 112, prin care sunt solicitați să ofere ajutor. 

„Uitați-vă în lista de aplicații de pe telefon, eventual faceți un update și adăugați aplicația APEL 112! Vă dorim să nu aveți nevoie de ea dar, la nevoie, vă va fi și ne va fi utilă. Știți vorba noastră … ajutați-ne să vă ajutăm!”, este apelul lansat de Poliția Română. 

Accesarea aplicației 112 permite, potrivit Poliției Române, localizarea cât mai rapidă și exactă a celor care sunt într-o situație de risc și comunicarea imediată cu aceștia sunt elemente vitale pentru o intervenție de succes.

„Dacă nu mai aveți spațiu, recomandăm dezinstalarea altor aplicații …. 112 nu îți dă niciodată cu seen”, este apelul Poliției Române.

„În data de 15 februarie a.c, STS – Serviciul de Telecomunicaţii Speciale a lansat Aplicația Apel 112. Această aplicație este capabilă să genereze informația de localizare și să transmită poziția geografică a telefonului. Aplicația folosește conexiunea de date (internet) și serviciul de localizare a telefonului mobil (GPS) pentru a transmite către sistemul informatic al serviciului de urgență 112 informația de localizarea în format AML (Advanced Mobile Location), conținând coordonatele geografice ale telefonului mobil. Aplicația Apel 112 este gratuită și poate fi descărcată de pe AppStore și Google Play”, a precizat DSU România.

*Contactează Redacția Observatorulph.ro pe WhatsApp la: 0726.221.596

Publică aici opinia ta

Comentariul tău
Numele tău