fbpx

646x404_1_12ab9.jpg

Un cartier rezidenţial cu totul special se construieşte în Timişoara. Proiectul este inspirat de satul rotund din Banat, unic în țară și declarat monument istoric de Ministerul Culturii. 14 milioane de euro au fost investite în "satul vertical", un ansamblu rezidențial plin de verdeață în care oamenii sunt aşezaţi în centru. Proiectul va fi gata anul viitor.

Ideea arhitecților a pornit de la Charlottenburg, un sat cu adevărat special din Banat, de altfel, unic în România. Aici spațiilor comune sunt în mijlocul așezării, iar casele dispuse într-un cerc, cu grădinile în spate.

Vlad Vela - dezvoltator imobiliar: Am încercat să aducem de la satul românesc, să aducem într-o versiune modernă anumite concepte care au funcționat care ne-au plăcut și ne-au bucurat.

Publicitate - continuă să navighezi
Continuă să citești

Radu Golumba – architect: Ideea de la care am pornit a fost de a găsi un obiect hibrid în care să prindem împreună cele 2 moduri de locuire - la casă și la bloc. Ne-am oprit la Charlottenburg. În proiectul nostru am încercat să recreem această așezare.

Satul vertical se ridică pe Calea Torontalului din Timișoara, iar construcția lui costă 14 milioane de euro. Complexul va fi gata la sfarsitul anului viitor, iar 20% dintre apartamente sunt deja vândute.

sursa: digi24.ro

Informeaza-te inainte de a cumpara o casa

Contactează Redacția Observatorulph.ro pe WhatsApp la: 0726.221.596 - doar text, foto și video.

Comentează cu profilul tău de Facebook