INSERT-4-POZA-NUME-CENTRU-SI-PROPUNERE-1-MAIN-mic-1_78f7e.jpg

Statul a dat cadou Patriarhiei Române „un hectar” de bloc în buricul Bucureștiului, în Piața Unirii. Proprietatea - evaluată, la bunul simț, la cel puțin 15 milioane de euro - era menită să-i rezolve cultului majoritar cele mai multe dintre nevoile administrative. Însă oamenii BOR aveau alte planuri cu această clădire.

Patriarhia Română are un hotel de patru stele în Piața Unirii din București, situat la doi pași de Catedrala Patriarhală, într-un bloc primit gratis de la statul român. 

» Chiar pe dreapta, cum urci dealul spre Palatul Patriarhal, hotelul ocupă una dintre cele două scări ale blocului cu opt etaje deasupra căruia e scrisă, cu litere uriașe, marca „Basilica”. În spațiile de pe cealaltă scară a blocului deținut de BOR își au birourile mai multe entități ale Bisericii, dar și câteva firme private, între care un cabinet de avocatură și un cunoscut dealer de ceasuri. 

» Camuflat izbăvitor sub denumirea „Centrul social cultural Sfântul Andrei”, hotelul aduce bani frumoși Patriarhiei. La fel și restul spațiilor de birouri închiriate în blocul binecuvântat.

» De ce acest camuflaj? Pe scurt, pentru că Biserica este obligată legal să păstreze destinația spirituală / administrativă / educaţională / de asistenţă socială a clădirii transmise de statul român, fără plată, în proprietatea BOR.

» Dar Biserica doar simulează că ar respecta acest amendament – în realitate, blocul din buricul Capitalei este exploatat comercial, rotunjind veniturile instituției de cult. 

» Să fie lumină vă spune povestea fabricii de bani a Patriarhiei din Piața Unirii.

Citește articolul pe safielumina.ro

Contactează Redacția Observatorulph.ro pe WhatsApp la: 0726.221.596 - doar text, foto și video.
Observatorul Prahovean
De același autor
Publicitate - continuă să navighezi
Continuă să citești
banner_sos_deces_300.jpg

harold_20939_451a4.jpg