fbpx

militari-afganista_e8707.jpg

Un militar român, aflat în misiune în Kandahar (Afganistan), şi-a împuşcat din greşeală doi colegi, unul dintre ei fiind grav rănit, însă incidentul nu a fost făcut public de oficialii români. 

Dumitru Gabriel Marin (34 ani), un militar din judeţul Vrancea cu o experienţă de peste 12 ani, a fost la un pas să îşi omoare doi colegi în timp ce efectua activitatea de întreţinere a armamentului.

Incidentul a avut loc pe 30 noiembrie 2017, la ora locală 13.10.  După un an şi jumătate de anchetă şi procese, militarul vrâncean a fost condamnat la două luni de închisoare, cu amânarea executării pedepsei, fiindu-i stabilit un termen de supraveghere de doi ani.

Publicitate - continuă să navighezi
Continuă să citești

În plus, a fost obligat să efectueze 60 de zile de muncă în folosul comunităţii.  Sentinţa pronunţată de Tribunalul Iaşi este definitivă şi survine acordului de recunoaştere pe care militarul Dumitru Gabriel Marin l-a încheiat cu procurorii.

Cercetările desfăşurate în acest caz, au aratăt că împuşcarea celor doi militari români a avut loc urmare a neglijenţei cu care camaradul lor a mânuit armamentul.

Citeste mai mult: adev.ro/prdyd6

Contactează Redacția Observatorulph.ro pe WhatsApp la: 0726.221.596 - doar text, foto și video.

Comentează cu profilul tău de Facebook


970.jpg