apartament-investitie-coresi-avantgarden_6fd5f.jpg

Orice român visează să îşi poată cumpăra propria locuinţă fără să fie nevoit să se împrumute la bănci. Dacă însă ne uităm la salariile medii din ţară, acest lucru este aproape imposibil în multe cazuri. Pentru un apartament cu două camere din judeţele dezvoltate ale ţării este nevoie de întreg salariul pus deoparte aproape 10 ani.

Pentru un apartament cu două camere de aproape 60 m2, cel mai mult ar trebui să lucreze clujenii, peste 11 ani. Vorbim însă de situaţia în care ar avea şi un alt venit şi ar reuşi să îşi pună deoparte întreg salariul. Dacă însă scădem chetuielile lunare, această perioadă s-ar putea dubla sau chiar tripla în unele cazuri.

Topul este continuat de locuitorii din Constanţa, Craiova, Timişoara, Braşov şi Miercurea Ciuc. Acestora le-ar trebui câştigul pe o durată curprinsă între 9 şi 10 ani pentru a deveni propritarii unui apartament.

Publicitate - continuă să navighezi
Continuă să citești

Continuăm clasamentul şi vedem că bucureştenii ar trebui să muncească aproape 8 ani pentru a strânge banii suficienţi. Şi aproape în aceeaşi situaţie sunt şi cei care trăiesc în Piteşti, Suceava, Sibiu sau Iaşi.

Cel mai repede şi-ar lua casă românii care locuiesc în Giurgiu sau în Reşiţa. Le-ar trebui salariul pe aproape 4 ani şi jumătate.

În toate cazurile prezentate am luat în calcul situaţia în care vor să îşi cumpere o locuinţă în oraşul în care lucrează Pentru că, dacă spre exemplu un teleormăneam ar avea nevoie de salariul pe 6 ani pentru a deveni proprietarul unui apartament în Alexandria, acestuia i-ar trebui cu 14 ani în plus a-l achiziţiona în Cluj.

Aceste calcule au fost realizate de Hotnews pe baza unor studii furnizate de Institutul Naţional de Statistică.

sursa: digi24.ro

sursa foto: coresi-avantgarden.ro

Contactează Redacția Observatorulph.ro pe WhatsApp la: 0726.221.596 - doar text, foto și video.
jurnalist
Mai multe despre autor și articolele sale
Din anul 2013 face parte din echipa Observatorul Prahovean. Spune că mai are multe lucruri de învățat, nu s-a plictisit și nu vrea să facă altceva.
De același autor
banner_sos_deces_300.jpg

harold_20939_451a4.jpg