fbpx

646x404_1_f85f0.jpg

Un filmuleţ în care un grup de credincioşi, cel mai probabil aflaţi într-un pelerinaj la o mânăstire din Kiev, este botezat de un preot însoţitor a adunat zeci de mii de vizualizări şi sute de distribuiri, ritualul preotului stârnind indignare.

Filmuleţul a fost postat pe contul de Facebook România LIVE şi are deja mii de vizualizări şi câteva sute de distribuiri şi comentarii. În cele aproape 8 minute de filmare se vede cum preotul care pare să însoţească un grup de pelerini în vizită la Mănăstirea Florovski din Kiev, unde sunt depuse moaştele Sfintei Elena Behteeva (Florovskaia), îi încolonează pe aceştia şi într-un ritual care nu ar avea nicio legătură cu tipicul bisericii ortodoxe îi botează cu apă sfinţită.

Dintr-o sticlă de Coca-Cola pune apă sfinţită în mâini şi le-o aruncă pelerinilor cu putere în faţă, iar aceştia îşi aşteaptă cuminţi rândul, fără să pară deranjaţi de gestul preotului. Pe fundal se aud, în schimb, râsetele celor care imortalizează totul, şi chiar şi preotul se amuză teribil în timp ce îşi botează credincioşii astfel, chiar dacă, în acelaşi timp, se cântă „Hristos a Înviat din morţi!“. „Dar are o ţintă, părintele..!“, comentează cineva. „Numai dumneavoastră puteţi face aşa ceva!“, spune un alt credincios din alai. „Poate scap de ochelari“, zice altcineva, pentru ca la final, după ce toţi credincioşii au fost astfel botezaţi, preotul să fie, la rândul său, „botezat“ de o credincioasă, care îi aruncă în faţă aghiasma rămasă. Citeste mai mult: adev.ro/pr4ls1

Publicitate - continuă să navighezi
Continuă să citești

VIDEO

Contactează Redacția Observatorulph.ro pe WhatsApp la: 0726.221.596 - doar text, foto și video.

Comentează cu profilul tău de Facebook


970.jpg