fbpx

61989344_1acf9.jpg

"Riscul producerii unor fenomene meteo periculoase este ridicat în partea de sud-est a României, întrucât este posibilă dezvoltarea norilor pe verticală care generează un risc convectiv ridicat. Nu se poate stabili însă exact locul sau intervalul precis de timp când un asemenea fenomen va avea loc", a afirmat Alina Şerban meteorolog de serviciu în cadrul Administraţiei Naţionale de Meteorologie. 

Încă de duminică, ANM a emis o informare meteorologică prin care anunţa un grad de instabilitate atmosferică accentuat ce se va manifesta prin averse ce vor avea caracter torenţial, frecvente descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului ce vor lua aspect de vijelie şi căderi de grindină. Astfel de manifestări au fost pe parcursul zilei de ieri, în mare parte din ţară, iar în această după-amiază şi spre seară în jumătatea de sud-est a teritoriului, în mare parte a Munteniei, în zona continentală a Dobrogei, local în Moldova, în Transilvania şi în zonele montane.

"Un grad de instabilitate atmosferică accentuat înseamnă că se creează premisele dezvoltărilor convective, a norilor cu dezvoltare în mare pe verticală care determină astfel de fenomene, care pot avea un grad mai mic, mediu sau ridicat de violenţă. Gradul violent al acestora şi manifestarea violentă poate fi determinată doar cu puţin timp înainte de a se produce”, a spus meteorologul Alina Şerban, potrivit Libertatea.ro

image fea75
Contactează Redacția Observatorulph.ro pe WhatsApp la: 0726.221.596 - doar text, foto și video.

Comentează cu profilul tău de Facebook


Publicitate - continuă să navighezi
Continuă să citești
...
970.jpg