fbpx

ilinca-teatrul-national-bucuresti_58eae.jpg

Actrița Ilinca Tomoroveanu s-a stins din viață joi, la vârsta de 77 de ani, în urma unei îndelungate suferințe.

Director artistic al Teatrului Național IL Caragiale București, Ilinca Tomoroveanu s-a dăruit scenei mai bine de jumătate de veac.

„Cu toții suntem profund îndurerați și ne rugăm pentru sufletul Doamnei Ilinca! Eleganța, frumusețea, talentul și timbrul său inconfundabil, grija pe care a arătat-o pentru mai tinerii ei colegi, zâmbetul suav și farmecul hărăzit dintotdeauna, dăruirea pe care a arătat-o pentru lumea teatrului, toate acestea ne vor rămâne vii de-acum înainte, când Doamna Tomoroveanu își ia adio de la această lume. Suntem cu toții alături de domnul Traian Stănescu și de familia îndurerată. Dumnezeu să o aibă în pază!”, este anunțul postat pe pagina de Facebook a Teatrului Național IL Caragiale din București.

Publicitate - continuă să navighezi
Continuă să citești

Actrița a interpretat roluri memorabile atât pe scenă, dar și în numeroase filme. Debutul în cinematografie l-a avut în 1960, în filmul „Mândrie”, iar patru ani mai târziu a urcat pe scena Teatrului Național București interpretând rolul Cristinei din piesa „Moartea unui artist”, de Horia Lovinescu.

Foto - sursă- Facebook - Tratrul Național IL Caragiale București

Informeaza-te inainte de a cumpara o casa

Contactează Redacția Observatorulph.ro pe WhatsApp la: 0726.221.596 - doar text, foto și video.

Comentează cu profilul tău de Facebook