Intervenție dificilă, de 1 Mai, în Masivul Ceahlău, după ce un turist s-a accidentat

0
salvamont-ceahlau_29ed6.jpg

salvamont-ceahlau_29ed6.jpg

Salvamontiștii din Neamț au fost solicitați să intervină, miercuri seară, pentru recuperarea și transportul unui turist care s-a rănit în timp ce era pe munte.

Intervenția a avut loc în zona de est a Masivului Ceahlău, după ce un bărbat, în vârstă de 44 de ani, în timp ce cobora de la Cabana Dochia spre Izvorul Muntelui, s-a rănit după ce a alunecat pe gheață. 

Bărbatul a suferit o fractură la picior și a solicitat ajutorul pentru că nu se mai putea deplasa. În plus, condițiile meteo au fost extrem de dificile.

„Datorită terenului înghețat, a vremii nefavorabile și a înclinației traseului s-a intervenit cu două echipe, din Bazele Dochia și Durău. Accidentatului i s-a aplicat o atelă vacumatică de ultimă generație și a fost transportat pe un UT 2000 cu sistem de frânare și sac termic până la punctul de întâlnire cu ambulanța”, a anunțat Salvamont Neamț

La munte vremea a fost nefavorabilă.Vântul a suflat cu putere, iar pe durata zilei s-au înregistrat ceață, lapoviță spre ninsoare. Intervenția a fost cu atât mai dificilă cu cât transportul victimei s-a făcut pe o distanță mare.

Foto: sursă-Facebook- Salvamont Neamț

*Contactează Redacția Observatorulph.ro pe WhatsApp la: 0726.221.596

Publică aici opinia ta

Comentariul tău
Numele tău