fbpx

tornada_3007c.jpg
Specialiştii spun că tornada înregistrată marţi în judeţul Călăraşi a fost una dintre cele mai mari din câte s-au înregistrat vreodată în această parte a continentului. De altfel, şi presa străină a scris despre fenomen, calificat de BBC drept “tornadă monstru”.

Mihai Dima, profesor de fizică la Universitatea Bucureşti a declarat că i s-a părut o tornadă intensă cu dimensiuni importante. „Am putea să o considerăm un prototip pentru ceea ce ne aşteaptă în viitor poate cu frecvenţă mai mare. Nu este exclus, de principiu, să se manifeste şi deasupra oraşelor”, a completat profesorul, citat de www.stirileprotv.ro.

O tornadă se formează atunci când masele de aer cald şi cele de aer rece se întâlnesc violent. Viteza vântului în interior are, de regulă, peste 100 de kilometri pe oră. În dreptul vârtejului presiunea este scăzută, umiditatea mare şi norii de deasupra pot atinge 15 kilometri înălţime.

Publicitate - continuă să navighezi
Continuă să citești

Meteorologii au anunţat că abia peste câteva zile vor fi gata măsurătorile detaliate şi abia atunci vom afla amploarea fenomenului. Între timp, oamenii îşi repară gospodăriile distruse de tornadă, care a nimicit practic satul Constantin Brâncoveanu din comuna Dragalina.

Sursa : www.stirileprotv.ro

tornada_05090.jpg

Contactează Redacția Observatorulph.ro pe WhatsApp la: 0726.221.596 - doar text, foto și video.
Liliana Maxim Minculescu
redactor
Liliana Maxim Minculescu, jurnalist „de modă veche“, și-a început activitatea în 2004, lucrând simultan în presa scrisă și TV.
A lucrat la Telegraful de Prahova și Alpha TV, a făcut parte și din echipa cotidianului Adevărul pentru ca, ulterior, să se axeze pe jurnalismul de televiziune, la Valea Prahovei TV și Ploiești TV. A scris, totodată, și pentru site-ul: promovamprahova.ro.
Pentru activitatea în presa locală și regională a fost nominalizata mai multor concursuri, gale, dar și premiată în anul 2014, în cadrul Galei MediaFEM, iar în 2018 la Gala Comunității Prahovene.
A ales Observatorulph.ro pentru că îi place să țină pasul cu vremurile, iar prezentul și viitorul jurnalistic sunt aici, în presa online.
De același autor

banner sos deces ultim 300 copyright.jpg
harold.jpg
salina_urbana_BUNA_desk_9833f.jpg
970.jpg