Dezastrul lăsat în urmă de tornadă. Case distruse, copaci doborâți, mașini răsturnate…

0
tornada_3_780a7.jpg

tornada_3_780a7.jpgImagini apocaliptice s-au abătut marți seara asupra comunei din județul Călărași. O tornadă a spulberat tot ce-a găsit în cale. A lăsat 16 familii fără acoperiș, a răsturnat un microbuz cu 39 de pasageri, dar și un TIR. Imaginile și Momentele trăite de oameni au fost unele de groază.

În doar câteva minute, vârtejul a luat cu el ţiglele de pe case, a doborât copaci şi a făcut prăpăd în gospodăriile oamenilor. Şi alimentarea cu energie electrică a fost afecatată în unele locuinţe.

Fenomenul a semănat groază şi în rândul şoferilor aflaţi în zonă.
Tornada s-a revărsat şi pe şosea. 39 de pasageri au trecut prin clipe de groază în momentul în care autocarul în care se aflau a fost scos de pe şosea şi s-a răsturnat pe câmp. Din fericire, oamenii sunt în afara oricărui pericol. După câteva ore de la dezastru, autocarul avariat a fost scos de pe câmp. A fost nevoie de un tractor puternic, cu şenile, mai ales că ploaia a îngreunat misiunea echipelor de intervenţie.

Sătenii au fost şocaţi şi spun că nu au mai văzut niciodată un astfel de fenomen. Localnicii aşteaptă ajutor din partea autorităţilor pentru a-şi reface locuinţele. Cei afectaţi şi-au acoperit casele cu prelate şi folii ca să poată dormi pe timpul nopţii. Unii au mers la rude sau la prieteni.
Vântul puternic a răsturnat în afara părţii carosabile şi un TIR, care nu era încărcat cu marfă. Din fericire nimeni nu a fost rănit.

Tornada de la Drajna a fost de o violenţă ieşită din comun, pentru că frontul atmosferic rece care a pătruns în România s-a ciocnit cu unul de aer foarte cald, de la sol. Încălzirea globală ar fi cauza acestor fenomene extreme, spun specialiştii.

Sursa text și foto: www.stirileprotv.ro

tornada_1_46223.jpg

tornada_3_06538.jpg

tornada_31492.jpg

tornada2_d77a9.jpg

*Contactează Redacția Observatorulph.ro pe WhatsApp la: 0726.221.596

CLICK PENTRU A COMENTA

Comentariul tău
Numele tău