fbpx

974x468_62c04.jpg

Pomenirea de la slujba de Înviere se ectenie. Sunt pomenite numele celor care conduc Biserica, dar și cele ale mai marilor din fruntea unei țări. 

Chiar dacă președintele Iohannis nu este ortodox, ci creştin protestant luteran, membru al Bisericii Evanghelice, acesta este ”la fel de creștin” ca un ortodox sau catolic, închinându-se aceluiași Dumnezeu. Putea la fel de bine să fie musulman, nefiind un criteriu pentru ca preoții de la Constanța să recurgă la gestul reprobabil.

Conform adevărul.ro, preoţii bisericii Sfinţii Împăraţi Constantin şi Elena din Constanţa au rostit în noaptea de Înviere o cerere din cadrul Ecteniei Mari modificată după bunul lor plac. Ei au îndemnat enoriaşii să se roage pentru „conducătorii ortodocşi“ ai ţării, deşi cărţile de cult nu fac referire la nominalizarea religiei conducătorilor ţării. Doar Sinodul Bisericii Ortodoxe Române poate modifica formulele care se rostesc de către preoţi în cadrul unei slujbe.

Publicitate - continuă să navighezi
Continuă să citești

Pentru binecredinciosul popor român de pretutindeni, pentru cârmuitorii ţării noastre, pentru mai marii oraşelor şi ai satelor şi pentru iubitoarea de Hristos oaste, Domnului să ne rugăm”, sună Ectenia Mare, în formularea aprobată de Sfântul Sinod.

continuarea pe adevărul.ro AICI

image fea75
Contactează Redacția Observatorulph.ro pe WhatsApp la: 0726.221.596 - doar text, foto și video.

Comentează cu profilul tău de Facebook


...
970.jpg