Restricții de tonaj și de viteză pe mai multe drumuri la nivel național

0
circulatie-drumuri-nationale_c4910.jpg

circulatie-drumuri-nationale_c4910.jpg

Circulația vehiculelor rutiere cu masa totală maximă autorizată mai mare de 7,5 tone (altele decât cele destinate exclusiv transportului de persoane), este interzisă în mini-vacanța de Paște pe trei tronsoane de drumuri naționale şi autostrăzi, pe ambele sensuri de mers.

Astfel, este interzisă circulația vehiculelor de tonaj pe Autostrada A2, între localităţile Bucureşti – Fundulea – Lehliu – Feteşti – Cernavodă – Constanţa, pe DN7, între localităţile Piteşti – Râmnicu Vâlcea – Veştem;, precum și pe DN 39, între localităţile Agigea şi Mangalia. Restricţia de tonaj este impusă în perioada 28 – 30 aprilie şi 1 mai, în intervalul orar 06:00 – 22:00.

Centru Infotrafic a anunțat că pe Autostrada A1 Bucureşti – Piteşti, kilometrul 36, la podul de peste râul Argeş, în zona localităţii Căscioarele, judeţul Giurgiu, din cauza lucrărilor de reparaţii care se efectuează la sistemul rutier, traficul este deviat de pe calea 2 (sensul de mers către Bucureşti) pe calea 1 (sensul către Piteşti), unde se desfăşoară dirijat în ambele sensuri.

Având în vedere numărul mare de autovehicule care se deplasează în această perioadă pe Autostrada A1 Bucureşti – Piteşti, sunt recomanadate participanţilor două rute alternative. Pentru sensul de mers către Piteşti: ieşire la kilometrul 30 al Autostrăzii A1 – DJ 401A (Palanca), se continuă pe acelaşi drum prin localităţile Găiseni şi Cărpenişu, după care se pătrunde pe DJ 711A în Potlogi, până în zona localităţii Corbii Mari, când se intră din nou pe Autostradă, la kilometrul 49;

Pentru sensul de mers către Bucureşti: ieşire la kilometrul 44, intrare pe DC 168 în localitatea Vânătorii Mici, se continuă pe DN 61 prin localităţile Zădăriciu, Găiseanca, Crevedia Mică şi Crevedia Mare, după care se pătrunde pe DJ 601 până în localitatea Bolintin – Vale, apoi se înaintează pe DJ 401A, până la intrarea pe Autostradă, la kilometrul 30.

Până pe  02 mai 2019, circulaţia este reluată pe Autostrada A2 Bucureşti – Constanţa, pe sensul către litoral, între kilometrii 77 şi 84 (localităţile Dor Mărunt – Dragoş Vodă, judeţul Călăraşi), cu restricţie de viteză de 80 km/h. După această perioadă, traficul se va desfăşura tot deviat, în ambele direcţii, doar pe calea 2 (sensul către Bucureşti), măsură impusă pentru efectuarea de reparaţii la sistemul rutier, până la jumătatea lunii iunie, a mai anunțat Centrul Infotrafic

„Pentru reducerea riscului de implicare în accidente de circulaţie, conducătorii auto sunt sfătuiţi să adapteze viteza tuturor condiţiilor de trafic şi de drum, să nu se angajeze în efectuarea unor manevre riscante, să acorde prioritate celor în drept şi să păstreze distanţa de siguranţă între vehicule”, este recomandarea Poliției.

*Contactează Redacția Observatorulph.ro pe WhatsApp la: 0726.221.596

Publică aici opinia ta

Comentariul tău
Numele tău