fbpx

62040574_118c2.jpg

România este ţara cu cei mai săraci copii din Uniunea Europeană şi cu cei mai mulţi analfabeţi. Suntem fruntaşi la abandon şcolar, iar rromii reprezintă pătura cea mai vulnerabilă şi pentru că cei care ar putea să îi ajute sunt de cele mai multe ori, nepăsători.

Ori, alimentează această realitate având drept singur argument orientarea societăţii actuale, una discriminatorie. Povestea familiei Sandu stă mărturie.

Bucureşti, România, 2019. Locul în care unii copiii încă se sperie de maşini pentru că nu ştiu ce sunt. De fapt, nu sunt foarte convinşi nici ce e acela un cal. Sună a comedie absurdă, însă, de data asta, genul programului este dramă.

Publicitate - continuă să navighezi
Continuă să citești

CUM PUTEȚI AJUTA FAMILIA SANDU

Să îi cunoaştem pe Ilie, în vârstă de 8 ani şi pe Nicu;or, care are 13. Doi dintre cei nouă copii ai familiei Sandu. Rromi. De mai bine de 10 ani, oamenii stau la propriu în pădure. Mai exact, într-o clădire dărăpănată peste care a mai şi căzut un copac, în pădurea Băneasa. Acea Băneasa plină de locuinţe de lux, altfel.

62040572_96c98.jpg

Pe afară, ai impresia că ai nimerit, total la întâmplare, printre ruinele unei foste așezări omenești. La interior, dacă putem numi așa suprafața descrisă de câte-un perete care mai de care mai căzut și un plafon găurit, Anica se străduiește să țină curăţenie.

Citește continuarea pe Știrile Pro TV

image fea75
Contactează Redacția Observatorulph.ro pe WhatsApp la: 0726.221.596 - doar text, foto și video.

Comentează cu profilul tău de Facebook


...
970.jpg