fbpx

klaus-iohannis-e1554383627650-1_25a09.jpg
Klaus Iohannis, președintele României, a ieșit joi seară cu declarații de presă. Acestea au venit după ce în jurul prânzului au fost anunțate cele două întrebări care vor fi adresate românilor la Referendumul de pe 26 mai. Acesta i-a îndemnat pe cetățeni să iasă la vot și, totodată, precizând că astfel românii pot arăta “ce cred despre PSD şi ofensiva PSD împotriva Justiţiei”.

Cele două întrebări cărora vor trebui să răspundă românii cu DA sau Nu la Referendumul, organizat în aceeași zi cu alegerile europarlamentare, pe 26 mai, sunt:

„Sunteţi de acord cu interzicerea amnistiei şi graţierii pentru infracţiuni de corupţie?”
„Sunteţi de acord cu interzicerea adoptării de către Guvern a ordonanţelor de urgenţă în domeniul infracţiunilor, pedepselor şi al organizării judiciare şi cu extinderea dreptului de a ataca ordonanţele direct la Curtea Constituţională?”

Publicitate - continuă să navighezi
Continuă să citești

Președintele a declarat, la Palatul Cotroceni, că acest referendum este mai important decât oricând, oferind șansa românilor de a vota și a spune ce cred despre PSD și ofensiva împotriva Justiției.

„PSD-iștii au votat Codurile penale fără să țină cont de nimeni. Își dau legi pentru a putea fura în continuare în liniște. Nu se mai tem de nimeni, eu cred că trebuie să se teamă de votul românilor din 26 mai. Unii vorbesc despre cum acest referendum e doar consultativ, nu ar avea rezultate, pentru că Parlamentul poate să nu țină cont. Nu sunt de acord, un referendum trimite un semnal și acest referendum va trimite un semnal foarte important. Avem o suprapunere de vot pentru partide cu cel de referendum. Românii pot da un semnal pe 2 direcții, să voteze partidele care sunt bune, după părerea, lor și în același timp să spună dacă sunt sau nu mulțumiți cu ce face PSD de 2 ani jumătate încoace.

Să nu îmi spuneți că acest vot nu contează. E consultativ, dar contează votul țării și se va ține cont de rezultatul acestui vot.
Dacă românii vor veni la vot și vor spune că nu sunt de acord cu PSD, atunci noi avem un mandat să acționăm, imediat, a doua zi. Referendumul e începutul unui proces mai amplu, care începe acum, cu alegerile europarlamentare, continuă la toamnă, cu alegerile prezidențiale, la anul cu cele locale și parlamentare. Tot acest vot trebuie privit în ansamblul său. PSD va încerca să boicoteze acest referendum, o să vă spună că nu contează, că sunt probleme tehnice. Nu contează că se opune PSD, contează ce vă doriți voi, românii care mergeți la vot”, a declarant președintele României.

Iohannis a încheiat îndemnându-i pe români să iasă la vot pe 26 mai, precizând că „acest referendum este și despre PSD. Cine merge la vot, poate să dea o lecție PSD-iștilor”.

Foto:

klaus-iohannis-e1554383627650-1_2a925.jpg

Informeaza-te inainte de a cumpara o casa

Contactează Redacția Observatorulph.ro pe WhatsApp la: 0726.221.596 - doar text, foto și video.

Comentează cu profilul tău de Facebook

Liliana Maxim Minculescu
redactor
Mai multe despre autor și articolele sale

sc_vasile1_83d7d.jpg
banner sos deces ultim 300 copyright.jpg
harold.jpg