Statul va deconta o parte din tratamentul pacienţilor la privat

0
RMN_e60cd1d949-700x467_00667.jpg

RMN_e60cd1d949-700x467_00667.jpg

Pacientul va lua cu el, la privat, suma pe care acum Casa de Sănătate o decontează la stat şi va plăti doar diferenţa, în cazul în care asigurarea nu acoperă întregul tarif. Sunt asociaţii de pacienţi care atrag atenţia că privatul va umfla preţurile, iar asta va duce la imposibilitatea unor pacienţi de a se trata în aceste clinici. 

Până acum analizele medicale, uzuale sau paraclinice, precum RMN şi CT, erau gratuite dacă pacienţii aveau bilet de trimitere de la medicul de familie sau de la medicul specialist, indiferent că erau făcute la stat sau la privat.

Acum, prin această ordonanţă de urgenţă, pacienţii care vor dori să meargă cu biletul de trimitere de la medicul de familie şi să se trateze la privat, vor putea plăti doar o diferență dintre tarifele serviciilor medicale acordate de furnizorii privați și tarifele suportate de Casa Naţională de Sănătate. Atenţie, doar dacă tariful acelui serviciu depăşeşte suma decontată de Casă.

Spitalele şi clinicile au obligaţia să afişeze pe paginile lor de internet suma contribuţiei personale. Aceasta coplată va fi achitată în mod direct de pacient şi doar după ce își dă acordul prealabil, în scris.

citește mai multe pe observator.tv

*Contactează Redacția Observatorulph.ro pe WhatsApp la: 0726.221.596

CLICK PENTRU A COMENTA

Comentariul tău
Numele tău