fbpx

veteran-razboi_d66ad.png

Într-o vreme în care tehnica şi tacticile de război evoluează constant, un singur lucru rămâne neschimbat pentru un militar: Sentimentul datoriei faţă de ţară şi respectul pentru cei care au trecut prin focul gloanţelor pe câmpul de luptă.

Un veteran de 102 ani, din Iaşi, colonel în rezervă, a primit vizita camarazilor mai tineri, care au venit să-i mulţumească pentru sacrificiul făcut. Gheorghe Grigoriu a fost grav rănit în cel de-Al Doilea Război Mondial, iar suferinţa a continuat şi după ce s-a întors de pe front - în anii '50, a fost închis în temniţele comuniste.

Gheorghe Grigoriu a depăşit un secol de viaţă. A plecat pe front la 23 de ani, în 1940. Militarii de la Brigada 15 Mecanizată din Iaşi l-au vizitat înaintea sărbătorilor de Paşte, pentru a depăna amintiri din cel de-Al Doilea Război Mondial. Colonelul în rezervă nu poate uita că a pierdut mulţi camarazi pe câmpul de luptă.

Publicitate - continuă să navighezi
Continuă să citești

Gheorghe Grigoriu: Colonelul Carp a murit într-o ambuscadă acolo, el şi plutonul de comandă. I-au prins ăia într-o ambuscadă şi i-au curăţat, ruşii.
General: Acolo la Caucaz sus?
Gheorghe Grigoriu: Da!
General: Şi aţi trecut şi cu cămile, sau numai cu cai? Aţi avut şi cămile?
Gheorghe Grigoriu: Da!

Citește continuarea pe digi24.ro

image fea75
Contactează Redacția Observatorulph.ro pe WhatsApp la: 0726.221.596 - doar text, foto și video.

Comentează cu profilul tău de Facebook


...
970.jpg