fbpx

suceava-spital-radauti_aa962.jpg

Secția de Pediatrie a Spitalului Municipal din Rădăuți s-a închis pentru două săptămâni, pentru că toţi angajații - 28 de oameni, în total - au plecat în vacanţă.

Totul a început cu cei doi medici pediatri, care şi-au luat concediu în perioada 19 aprilie - 6 mai. Consecinţa e că de aceleaşi zile libere vor beneficia şi asistentele, infirmierele şi ceilaţi angajaţi.

Conducerea spitalului spune că nu putea să refuze cererile de concediu în condițiile în care medicii sunt suprasolicitați, fiind singurii pediatri din întreg spitalul, unde sunt internați lunar chiar şi 150 de copii. Acum, urgenţele sunt redirecţionate către Spitalul Județean Suceava.

Publicitate - continuă să navighezi
Continuă să citești

„Asta e o problemă dacă pediatria s-a închis și copilul tău e bolnav ce faci, te duci direct la Suceava cu el. Cum să-și ia concediu, dar direcția spitalului, șeful spitalului cum le-a permis să-și ia concediu? E foarte riscant pentru că este aproape o oră de mers cu mașina până la Suceava”, spune o mama unui pacient.

„Fişele CPU au fost în număr de 1.439. Gândiți-vă că doi medici au văzut 1.439 de copii, în condițiile în care Casa de Asigurări nu decontează nici măcar 10% din valoarea actului medical”, spune Traian Andronachi, managerul Spitalului Rădăuţi.

sursa: digi24.ro

sursa foto: zch.ro

image fea75
Contactează Redacția Observatorulph.ro pe WhatsApp la: 0726.221.596 - doar text, foto și video.

Comentează cu profilul tău de Facebook


...
970.jpg