fbpx

perdele-spital-840x500_904d6.jpg

Autorităţile medicale sunt în alertă. În România a apărut un al doilea caz de meningită meningococică în decurs de câteva zile.

După tragedia de la Colegiul Gheorghe Lazăr din Bucureşti, de această dată, o adolescentă de 16 ani prezintă simptomele bolii. Fata care s-a întors de curând din Italia, este internată într-un spital din Botoşani şi primeşte tratament cu antibiotice.

Starea adolescentei de 16 ani este deocamdată stabilă - anunţă autorităţile sanitare. Primele teste făcute în cazul ei au indicat o altă formă de meningită decât cea care a ucis-o în doar 8 ore - pe eleva de 18 ani de la colegiul naţional Gheorghe Lazăr din Bucureşti.

Publicitate - continuă să navighezi
Continuă să citești

Riscurile sunt însă totuşi mari şi din acest motiv doctorii care o au în grijă pe fata au cerut analize suplimentare - care urmează să fie făcute la un laborator din Iaşi.

Analizile urmează să indice cât de gravă este situaţia şi dacă autorităţile sanitare ar trebui să ridice gradul de alertă. Pentru că fata a venit din Italia - cu avionul - Direcţia de Sănătate Publică Botoşani a cerut lista pasagerilor pentru a-i anunţa de situaţie iar în cazul în care oamenii prezintă simptomele bolii să meargă de urgenţă la medic.

Citește continuarea pe stirileprotv.ro

sursa foto: playtech.ro

Contactează Redacția Observatorulph.ro pe WhatsApp la: 0726.221.596 - doar text, foto și video.

Comentează cu profilul tău de Facebook


970.jpg