fbpx

contrafacute_60ac4.jpg

În această săptămână, polițiști de la Secția Regională de Poliție Transporturi București au desfășurat o acțiune, pe parcursul a două zile, în urma căreia au capturat parfumuri și articole de marochinărie, îmbrăcăminte și încălțăminte, susceptibile a fi contrafăcute, a căror valoare se ridică la 420.000 de euro.

Prima activitate a constat în efectuarea a 13 percheziții asupra unor colete trimise de o societate comercială din România către persoane fizice din spațiul comunitar. Coletele conțineau peste 1.000 de parfumuri și apă de parfum susceptibile a fi contrafăcute. Polițiștii au mai găsit și 80 de produse contrafăcute de marochinărie, purtând însemnele unor mărci consacrate. Din cercetări a rezultat că aceste produse, cu numele unor brand-uri recunoscute, ar fi avut ca destinație Germania și Anglia, pentru valorificare.

În următoarea zi, acțiunea a continuat cu alte 4 percheziții la depozite din București ale unor firme de transport, despre care existau indicii cu privire la transportul de mărfuri de contrabandă sau contrafăcute.

Publicitate - continuă să navighezi
Continuă să citești

În urma verificărilor, au fost confiscate peste 1.500 de produse cosmetice (parfumuri și apă de parfum) susceptibile a fi contrafăcute, purtând sigla și marca unor produse consacrate.

Au mai fost indisponibilizate aproape 1.300 de articole de marochinărie, îmbrăcăminte și încălțăminte susceptibile a aduce atingere unui drept de proprietate intelectuală. Valoarea mărfurilor confiscate sau indisponibilizate se ridică la 300.000 de euro.

„Marfa”, a carei valoare de piață este de aproximativ 420.000 de euro, a fost ridicată de organele vamale.

Acțiunea, desfășurată sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Buftea de polițiștii Direcției de Poliție Tranporturi a Inspectoratului General al Poliției Române, a fost sprijinită și de specialiști ai Direcției Regionale Vamale București.

În cauză, polițiștii continuă cercetările, în dosarul penal întocmit sub aspectul săvârşirii infracţiunii de „punere în circulaţie fără drept a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu marca înregistrată pentru produse identice sau similare”, faptă prevăzută şi pedepsită de Legea 84/1998 privind mărcile şi indicaţiile geografice.

Contactează Redacția Observatorulph.ro pe WhatsApp la: 0726.221.596 - doar text, foto și video.

Comentează cu profilul tău de Facebook


970.jpg