fbpx

zilieri-la-capsuni_45416.jpg

Firmele și antreprenorii independenți care folosesc zilieri vor fi obligați în curând să achite pentru aceștia contribuția la pensii (CAS), conform unui proiect de ordonanță de urgență adoptat azi de Guvern. În momentul de față, cei care folosesc zilieri datorează la stat numai impozit pe venitul acestora, iar CAS poate fi achitată opțional de către lucrătorii sezonieri. Asta va duce la creșterea costurilor cu zilierii, dacă beneficiarii de lucrări vor majora remunerația brută astfel încât să acopere CAS-ul și remunerația netă să rămână la fel cât este acum.

Proiectul de ordonanță de urgență a Guvernului pentru modificarea și completarea unor acte normative a fost adoptat azi de Executiv. Ca să se aplice, actul mai trebuie publicat în Monitorul Oficial.

Printre altele, documentul prevede că firmele, persoanele fizice autorizate, întreprinderile individuale și întreprinderile familiale care folosesc zilieri vor trebui să achite CAS pentru ei. Ceea ce va însemna, de principiu, costuri majorate pentru angajatori, deși acest lucru nu este obligatoriu.

Publicitate - continuă să navighezi
Continuă să citești

„Pentru veniturile realizate din activitatea prestată de zilieri se datorează contribuția de asigurări sociale conform prevederilor Legii nr. 227/2015 privind Codul fiscal (...), conferind zilierului calitatea de asigurat în sistemul public de pensii”, scrie în proiectul de ordonanță de urgență.

Citește continuarea pe avocatnet.ro

sursa foto: jurnalgiurgiuvean.ro

Informeaza-te inainte de a cumpara o casa

Contactează Redacția Observatorulph.ro pe WhatsApp la: 0726.221.596 - doar text, foto și video.

Comentează cu profilul tău de Facebook


sc_vasile1_83d7d.jpg
banner sos deces ultim 300 copyright.jpg
harold.jpg