fbpx

eleva-moarta-meningita-2-664x530_c68d9.jpg

Ministerul Sănătății a anunțat joi că au fost stabiliți toți contactii direcți ai elevei care a murit în urma unei meningite, cărora li s-a administrat antibiotic în doză unică în scop profilactic. De asemenea, a menționat că infecția cu meningococ se transmite pe calea aerului, doar  în cazul unui contact foarte apropiat cu o persoană bolnavă sau purtătoare. 

Comunicatul integral:

Inspectorii Direcției  de Sănătate Publică a Municipiului București au intervenit imediat ce au fost  informați  că la INI Balș este internată o pacienta în vârstă de 18 ani care  a fost diagnosticată cu meningită meningococică, afecțiune  care a dus la deces în cursul acestei zile. Conform procedurilor care se impun în acest caz, au fost stabiliți toți contactii direcți, elevii a două clase de curs și 10 dintre profesorii unui liceu din Capitală, cărora li s-au recoltat probe de exudat faringian și li s-a administrat antibiotic în doză unică în scop profilactic. Împreună cu Inspectoratul Școlar al Municipiului București s-a luat decizia suspendării cursurilor în data de 19 aprilie pentru a aplica în unitatea școlară măsuri de decontaminare și dezinfecție.

Publicitate - continuă să navighezi
Continuă să citești

Infecția cu meningococ se transmite pe calea aerului, doar  în cazul unui contact foarte apropiat cu o persoană bolnavă sau purtătoare. Microorganismul nu este rezistent în mediul extern,  fiind foarte sensibil la variațiile de temperatura și uscăciune. În unele cazuri se poate rare, poate apărea o formă fulminantă a bolii (meningococemie) cu o rată mare de deces. Doar contacții apropiați sunt testați în vederea posibilului portaj al meningococului și li se aministreaza profilactic doză unică de antibiotic.

Pentru prevenirea meningitei meningococice sunt disponibile două tipuri de vaccin: unul pentru tipurile A, C,Y,W și altul pentru tipul B, care se administrează concomitant.

Conform ultimelor date raportate de Centrul Național de Control al Bolilor Transmisibile, în anul 2017  au fost înregistrate 63 de cazuri de meningită meningococica, din care 13 persoane au decedat.

O elevă de clasa a XII-a de la Colegiul Național „Gheorghe Lazăr”, diagnosticată cu meningită, a murit în cursul zilei de joi. Fata de 18 ani a fost internată miercuri seară în spital, după ce boala a evoluat foarte rapid, iar tânăra a ajuns la Urgenţe. Cursurile la Colegiul Național Gheorghe Lazăr vor fi suspendate vineri, pentru a se face dezinfecția în instituția de învățământ.

sursa: digi24.ro

sursa foto: fanatik.ro

Contactează Redacția Observatorulph.ro pe WhatsApp la: 0726.221.596 - doar text, foto și video.

Comentează cu profilul tău de Facebook


970.jpg