fbpx

protest-taximetristi_68398.jpg

Peste 5.000 de şoferi de taxiuri, autocare, microbuze şi autobuze sunt aşteptaţi în Piaţa Victoriei să protesteze faţă de intenţia Guvernului de a emite ordonanţa de urgenţă care să legalizeze activitatea companiilor de car-sharing. 

Este a patra oară când taximetriştii protestează, de la începutul anului. Sunt nemulţumiţi de faptul că Guvernul intenţionează să creeze un cadru legal pentru aplicaţiile de car-sharing, în loc să le interzică.

Pe 29 martie, Executivul a aprobat o ordonanţă de urgenţă pentru combaterea pirateriei în transportul de persoane. Actul normativ nu a fost publicat.

Publicitate - continuă să navighezi
Continuă să citești

Ba, mai mult - după cum a precizat vicepremierul Daniel Suciu - acest lucru se va întâmpla abia după adoptarea şi publicarea unei alte ordonanţe de urgenţă, care va oferi un cadru legal pentru funcţionarea Uber si Taxify. În acest fel, Guvernul vrea sa îi impace pe taximetriști, cărora le dă ordonanţa cerută, dar şi pe transportatorii de Uber si Taxify, care ar avea propriile legi.

Restricții de circulație, astăzi, în București

La această oră au intrat în vigoare restricţii de circulaţie. Şoferii nu vor mai putea să se deplaseze pe Şoseaua Kiseleff, între Arcul de Triumf şi Piaţa Victoriei.

De asemenea, dacă este nevoie, agenţii vor bloca traficul şi pe Strada Paris şi pe breteaua care leagă Bulevardul Iancu de Hunedoara de Piaţa Victoriei, în timp ce în zona din jurul Guvernului se va circula doar pe două benzi.

sursa: digi24.ro

sursa foto: observatorv.tv

Contactează Redacția Observatorulph.ro pe WhatsApp la: 0726.221.596 - doar text, foto și video.

Comentează cu profilul tău de Facebook


970.jpg