fbpx

WhatsApp_Image_2019-04-13_at_14.48.20_c82aa_fc374.jpeg

Sunt special dresați pentru a-și pune abilitățile aparte în slujba unor misiuni umanitare complicate. Știu să caute oameni rătăciți în zone în care elicopterele nu pot interveni, au sute de ore de exercițiu în găsirea oamenilor prinși sub dărâmături și se antrenează constant, pentru a fi gata atunci când e nevoie de ei. Săptămâna aceasta, câinii de salvare ai unui ONG din Cluj au fost în misiune, în poligonul Cincu. A fost nevoie de ei, pentru că alianța nord atlantică a simulat acolo ce se întâmplă cu militarii și civilii care au de suferit în urma unui conflict armat de proporții.

Viața în tabără

Voluntarii Asociației "Câini de Salvare Transilvania" și-au adus cei mai buni prieteni la Centrul de Instruire Întrunită "Getica", al Ministerului Apărării Naționale. Pe scurt, la poligonul Cincu. Au primit misiuni în ce privește gestionarea fluxurilor de refugiați care apar mereu, atunci când izbucnește un conflict armat. Câinii și proprietarii lor și-au pus tabăra în zona de poligon rezervată Departamentului pentru Situații de Urgență.

Publicitate - continuă să navighezi
Continuă să citești

Și, timp de aproximativ o săptămână, au dus la bun sfârșit misiunile primite de la cei care au planificat partea civilă a exercițiului Vigorous Warrior 2019. "Misiunile au implicat atât victime prinse sub dărâmături, cât și persoane dispărute în mediu natural. După ce victimele au fost localizate cu ajutorul câinilor, acestea au fost predate echipelor medicale de prim ajutor, prezente la fața locului", spun oficialii Asociației "Câini de Salvare Transilvania".

Misiunile echipajelor canine au început pe 8 aprilie și s-au încheiat pe 11 aprilie. Vineri, a fost doar ziua în care câinii de salvare au stat la poze și s-au bucurat de dealurile poligonului, fără ca elicopterele medicale să mai zboare așa des deasupra taberei. Ciobănescul german Amir și ciobănescul belgian Arik au fost vedetele zilei.

Detalii și mai multe imagini pe observatorulbv.ro

Informeaza-te inainte de a cumpara o casa

Contactează Redacția Observatorulph.ro pe WhatsApp la: 0726.221.596 - doar text, foto și video.

Comentează cu profilul tău de Facebook


sc_vasile1_83d7d.jpg
banner sos deces ultim 300 copyright.jpg
harold.jpg