fbpx

Capture_a8b48.JPG

Cât de iresponsabil să fii să lansezi o știre falsă pe o pagină de facebook neasumată, care are denumirea „Armata Română, membră NATO“, în care să vorbești despre moartea a doi militari români, duminică noapte într-o misiune în Afganistan?! Fotografia folosită de „postaci“ este una veche, preluată de pe site-ul MApN, de la o tragedie din 2016. Reprezentanții Ministerului Apărării Naționale au reacționat față de această știre falsă, considerând-o drept o iresponsabilitate.

Reprezentanții Ministerului Apărării Naționale au detaliat situația creată de o astfel de știre chiar pe pagina lor de facebook, acolo unde și-au arătat consternarea față de un gest care depășește puterea de înțelegere a multora dintre noi.

„Pe o pagină neverificată de Facebook și neasumată, care are denumirea «Armata Română, membră NATO» a fost publicată ştirea: «𝑀𝑖𝑛𝑖𝑠𝑡𝑒𝑟𝑢𝑙 𝐴𝑓𝑎𝑐𝑒𝑟𝑖𝑙𝑜𝑟 𝐸𝑥𝑡𝑒𝑟𝑛𝑒 𝑠𝑖 𝑀𝑖𝑛𝑖𝑠𝑡𝑒𝑟𝑢𝑙 𝐴𝑝𝑎𝑟𝑎𝑟𝑖𝑖 𝑁𝑎𝑡𝑖𝑜𝑛𝑎𝑙𝑒 (𝑀𝐴𝑝𝑁) 𝑎𝑢 𝑡𝑟𝑎𝑛𝑠𝑚𝑖𝑠, 𝑙𝑢𝑛𝑖, 𝑐𝑜𝑛𝑑𝑜𝑙𝑒𝑎𝑛𝑡𝑒 𝑓𝑎𝑚𝑖𝑙𝑖𝑖𝑙𝑜𝑟 𝑐𝑒𝑙𝑜𝑟 𝑑𝑜𝑖 𝑚𝑖𝑙𝑖𝑡𝑎𝑟𝑖 𝑟𝑜𝑚𝑎𝑛𝑖 𝑐𝑎𝑟𝑒 𝑎𝑢 𝑚𝑢𝑟𝑖𝑡, 𝑑𝑢𝑚𝑖𝑛𝑖𝑐𝑎 𝑛𝑜𝑎𝑝𝑡𝑒, 𝑖𝑛 𝑚𝑖𝑠𝑖𝑢𝑛𝑒 𝑖𝑛 𝐴𝑓𝑔𝑎𝑛𝑖𝑠𝑡𝑎𝑛».
La două ore de la publicare, postarea a avut aproape 100 de reacții, 24 de comentarii și 14 distribuiri...

Publicitate - continuă să navighezi
Continuă să citești

Induși în eroare de știrea falsă, prietenii paginii, în comentariile lor, își exprimau compasiunea față de militarii decedați și transmiteau condoleanțe familiilor acestora.

Pentru a-i da credibilitate, știrea falsă foloseşte o fotografie veche de pe site-ul MApN, de la tragicul incident din 7 mai 2016, în care şi-au pierdut viaţa doi Eroi ai României, slt (pm) Iulian Dumitrescu şi slt (pm) Adrian Vizireanu! Sursa foto: https://bit.ly/2U6OYJb

Ne întrebăm cum pot fi atât de iresponsabili cei care au făcut această postare? şi îi întrebăm ...
Nu vă gândiți că militarii noştri care ne reprezintă în teatrele de operaţii au familii acasă, părinți, soții, copii... De ce vă jucați cu sentimentele lor?

Nu înțelegem care este scopul acestei postări! Această pagină nu are nicio legătură cu Armata României, cu militarii care ne reprezintă cu cinste și sacrificii în teatrele de operații.

Considerăm această postare iresponsabilă şi am solicitat administratorilor paginii să șteargă postarea și să schimbe denumirea paginii, scoțând sintagma Armata României din titlu, folosită abuziv de către aceștia”, se arată în postarea de pe pagina de facebook oficială a MApN.

Tot aici, le sunt indicate o serie de recomandări celor care aleg să se informeze de pe paginile de facebook, dar și modul în care pot reacționa în cazul identificării unei știri false.

Sursa: https://www.facebook.com/mapn.ro

Capture_df739.JPG

Informeaza-te inainte de a cumpara o casa

Contactează Redacția Observatorulph.ro pe WhatsApp la: 0726.221.596 - doar text, foto și video.

Comentează cu profilul tău de Facebook

Liliana Maxim Minculescu
redactor
Mai multe despre autor și articolele sale