fbpx

TAROM_YR-ASC_3.jpeg

Situație la limita absurdului la Tarom, unde compania poate rămâne în zilele următoare fără certificatul de operator aerian emis de Autoritatea Aeronautică Civilă Română din cauza faptului că "guvernul a provocat o criză în conducerea companiei".

Ministrul Transporturilor Răzvan Cuc convocase pe 13 martie Adunarea Generală a Acţionarilor (AGA) la Tarom pentru demiterea Consiliului de Administraţie (CA) al companiei, iar două zile mai târziu CA al Tarom a fost demis, fără ca AGA să primească mandat pentru numirea unui consiliu de administraţie provizoriu.

”Pe cale de consecinţă, în lipsa unui „Accountable Manager“, în cazul de faţă un Director General, Autoritatea Aeronautică retrage certificatul de operator aerian. Practic, toate avioanele Tarom ar putea rămâne la sol. O asemenea situaţie dramatică nu a mai existat niciodată în istoria de 64 de ani a companiei Tarom", a declarat deputatul PNL Marius Bodea.

Publicitate - continuă să navighezi
Continuă să citești

Ministrul Răzvan Cuc a spus, într-o emisiune la TVR, că miercuri seara se desfăşoară o Adunare Generală a Acţionarilor şi va exista un nou Consiliu de Administraţie.

"Din păcate, Tarom-ul - am spus şi în primul mandat, a fost unul dintre obiectivele de suflet, că suntem români, este un simbol naţional pe care mi l-am asumat şi am spus că voi face tot ce-mi stă în putinţă să salvăm compania asta, vorbesc de... să-i reducem pierderile, că, din păcate, acuma trebuie s-o salvăm. Pentru că eu îmi amintesc când eram, în 2017, ministru şi mă critica domnul Tudose, mă critica vis-a-vis de pierderile de la Tarom, deşi eu preluasem un program de zbor de la guvernator, dar nu, asta nu e o scuză, şi că luasem cele două aeronave ca să încercăm să unificăm...", a afirmat Cuc.

Werner Wolff, un fost director în cadrul reţelei de dealeri BMW Automobile Bavaria, a fost numit, în noiembrie 2017, director general al companiei de stat Tarom, al cincilea şef al companiei din anul respectiv, fiind la rândul său demis.

surse declarații tvr și news.ro

TAROM_YR-ASC_3.jpeg

image fea75
Contactează Redacția Observatorulph.ro pe WhatsApp la: 0726.221.596 - doar text, foto și video.

Comentează cu profilul tău de Facebook


...
970.jpg