Reacția lui Ștefan Mandachi după protestul #șîeu: „Avem o şansă unică să restartăm România acum!“

0
646x404.jpg

646x404.jpgMobilizarea l-a luat prin surprindere inclusiv pe Ștefan Mandachi, cel care a avut inițiativa acestui manifest. Mii de români din toate colțurile țării, dar și din afară au oprit orice activitate la ora 15.00 pentru un sfert de oră, alăturându-se astfel protestului față de lipsa autostrăzilor. Omul de afaceri a inaugurat, în mod simbolic, primul metru de autostradă din Moldova.

”Eu nu am trăit niciodată un asemenea moment de solidaritate între toţi românii, fie că fac parte dintr-un partid politic, fie că sunt doctori, avocaţi, fie că au orice altă profesie. Avem o şansă unică să restartăm România acum (…) Românii sunt pentru prima dată, după 30 de ani, uniţi. (…) Nu mă voi lecui, nu mă voi linişti, până când nu voi avea autostradă aici, la Suceava, în Bucovina. Nu îmi doresc, nu mi-am dorit şi nu-s specializat în politică, nu voi face politică, îmi voi duce drumul înainte, idealul meu este să am autostradă de şi nu ar trebui să fie un ideal, ar trebui să fie un lucru normal, decent”, a spus Ștefan Mandachi în față celor peste 2000 de persoane care au protestat, la Suceava, alături de el.

În cadrul unei conferințe de presă, omul de afaceri a completat că pasul de astăzi a fost unul simbolic și că își dorește unii reali. Metru de autostradă construit va fi donat unui ONG în vederea realizării mai multor construcții. 

Mandachi le-a mulțumit tuturor celor care au răspuns acțiunii sale, dar și presei pentru distribuirea informațiilor, precizând că este prima dată când are de-a face cu o astfel de colaborare care a prins dimensiuni nesperate. 

La nivel național, românii au manifestat în moduri inedite în cele 15 minute în care s-au oprit din activitatea cotidiană. Unii au blocat străzile, traversând continuu, alții s-au prins în horă, alții au ieșit în fața instituțiilor cu diverse parncarte, unii șoferi au tras pe partea dreaptă, claxonând sau lăsând mașinile pe avarii.

Fenomenul #șîeu este unul care parcă a trezit România din amorțeală. Este prima dată, în istoria post-decembristă când o persoană reușește să strângă în jurul său, pentru o idee, zeci de mii de oameni.

Foto: sursa Adevărul

*Contactează Redacția Observatorulph.ro pe WhatsApp la: 0726.221.596

CLICK PENTRU A COMENTA

Comentariul tău
Numele tău