carne-14-foto-1-baza-.jpg

Nouă alertă alimentară în ţara noastră, de data aceasta la carne de porc. Două tone de carne şi produse din carne, care provin din Ungaria, dintr-o zonă cu restricţii din cauza pestei porcine, au fost confiscate dintr-un depozit din Timişoara.

Ştampilele neconforme pentru comerţul intracomunitar sunt cele care i-au dat de gol pe suspectii de fraudă alimentară.

Produse precum jumări, cârnaţi şi slănină, aduse din depozitul de la Timişoara, au fost găsite şi într-un magazin din București. Nu se ştie câte au fost deja vândute sau consumate.

Publicitate - continuă să navighezi
Continuă să citești

Carnea provine din Ungaria, cel mai probabil din zone unde a fost confirmată pesta porcină.

„A fost sechestrată în unitate întreaga cantitate de carne. De asemenea, s-a aplicat o sancţiune contravenţională de 2.000 de lei pentru etichetare necorespunzătoare şi se face o anchetă în comun cu Poliţia.

Practic, în loc să fie marcată cu ştampila ovală de sănătate, o parte din carne nu a fost însoţită de ştampilă sau avea marca dreptunghiulară, ceea ce înseamnă că e de consum intern”, a declarat Adrian Popa, directorul Direcţiei de Sănătate Veterinară şi Siguranţa Alimentelor Timiş

Sursa: Digi24.ro

Contactează Redacția Observatorulph.ro pe WhatsApp la: 0726.221.596 - doar text, foto și video.
Mai multe despre autor și articolele sale
Jurnalist din 2007. A început în presă scrisă, a făcut TV, dar l-a fascinat online-ul. Din 2008, face parte din echipa Observatorul Prahovean și, din 2009, se ocupă intens de dezvoltare web, el fiind cel responsabil de ”problemele” site-ului dar și de noutățile tehnice și de aspect pe care le vedeți pe Observatorulph.ro.
De același autor
banner_sos_deces_300.jpg

harold_20939_451a4.jpg