fbpx

infectia-cu-acinetobacter.jpg

După ce epidemia de gripă a omorât 120 de oameni de la începutul sezonului 2018-2019, un nou pericol zace în spitale. Este vorba despre o bacterie periculoasă care a ucis doi oameni în ultima săptămână.

Doi pacienţi internaţi la secţia de Terapie Intensivă de la Institutul de Pneumologie "Marius Nasta" şi confirmaţi cu acinetobacter au murit în ultima săptămână, alte două persoane fiind infectate şi aflate sub tratament. 

Direcţia de Sănătăte Publică face o anchetă epidemiologică pentru a se stabili dacă există legătură între cazuri şi dacă se poate vorbi de un focar de infecţie nosocomială.

Publicitate - continuă să navighezi
Continuă să citești

Între timp, internările la secţia de Terapie Intensivă a unităţii au fost limitate.

Alte două persoane sunt infectate, ele fiind tratate. Managerul spitalului a spus că pentru aceste două paciente este confirmat tipul de o specie de acinetobacter şi nu subtipurile.

Ce este Acinetobacter baumannii

Acinetobacter baumannii  este o bacterie rezistentă la carbapeneme, una dintre cele trei superbacterii din categoria de prioritate critică întocmită de Organizația Mondială a Sănătății. 

Această bacterie poate provoca pneumonie, infecții grave ale sângelui și alte afecțiuni grave.

Infecțiile cu A. baumannii sunt de obicei infecții intraspitalicești, în special în unitățile de terapie intensivă și se răspândesc fie prin contact direct cu persoane infectate, fie prin contact cu suprafețe infectate. Bacteria se poate dovedi extrem de periculoasă pentru pacienții cu boli cronice și cu sisteme imunitare slăbite.

sursa: livescience.com

Contactează Redacția Observatorulph.ro pe WhatsApp la: 0726.221.596 - doar text, foto și video.

banner sos deces ultim 300 copyright.jpg
harold.jpg
salina_urbana_BUNA_desk_9833f.jpg
970.jpg