fbpx

diploma-raluca-daniela-birsan.jpg

După descoperirea cazului Matteo Politi, ministrul Sănătății declara: ”În cazul Matteo Politi, angajatorul avea obligaţia să verifice dacă are toate documentele, nu doar parafă.  Vă asigur că în sistemul public aşa ceva nu se poate întâmpla!”

Surpriză! Faptul că Sorina Pintea nu știa că astfel de cazuri pot exista și în sistemul public de sănătate, nu însemna că ele nu există. S-a hazardat însă în a face afirmații, pentru calmarea opiniei publice și pentru un nou exercițiu de imagine. 

Jurnaliștii de la Libertatea au publicat un amplu material, care spulberă ”siguranța” afirmațiilor ministrului Pintea. La Spitalul Judeţean Ilfov, cu o diplomă falsă şi pe baza unui contract de „voluntar cu activitate medicală”, fără parafă de la DSP şi fără aviz de la Colegiul Medicilor, dr. Raluca Daniela Bîrsan a lucrat 10 ani. Bolnavii şi ceilalţi medici o ştiau drept rezidentă, aşa cum se şi prezintă.

Publicitate - continuă să navighezi
Continuă să citești

Conform Libertatea, rugată să spună ce studii medicale are, Raluca Daniela Bîrsan pretinde că „am absolvit UMF în 2013” şi a pus la dispoziţia ziarului o diplomă cu numele său. Diploma „de absolventă” se află şi în dosarul depus de ea la Spitalul Județean Ilfov. La solicitarea redacţiei, Universitatea de Medicină şi Farmacie a căutat-o după CNP pe Raluca Daniela Bîrsan, „doctorul” în vârstă de 30 de ani, în baza de date a absolvenţilor. „Nu este absolventa noastră, iar diploma arată ca un fals, după mai multe repere!”, afirmă Cătălin Cîrstoiu, decanul Facultăţii de Medicină de la UMF Carol Davila.

Așadar, diploma are aproape 6 ani vechime, însă ea profesează acolo de 10 ani. Urmează să se afle ce statut a avut în acest interval. Dar și cum i-a fost acceptată diploma falsă.

După ancheta jurnalistică, managerul Arghir Vasile Ciobotaru a întrerupt contractul cu Raluca Daniela Bîrsan, a dat vina pe „şefii de secţie” şi a dat afară reporterii din spital. 

Cu certitudine, anchetele penale în astfel de cazuri se duc pe două paliere. Într-o primă fază este cercetată persoana care practică meseria fără drept, cu falsurile aferente, însăcel mai important aspect este cercetarea asupra (i)responsabililor din sistemul sanitar românesc, cei care prin neglijența lor pun în pericol viețile oamenilor. 

povestea pe larg și video în Libertatea.ro, AICI

Informeaza-te inainte de a cumpara o casa

Contactează Redacția Observatorulph.ro pe WhatsApp la: 0726.221.596 - doar text, foto și video.

Comentează cu profilul tău de Facebook


sc_vasile1_83d7d.jpg
banner sos deces ultim 300 copyright.jpg
harold.jpg